Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

"Briljantin" u Komediji


Nakon dugo vremena, selimo se na pokoji mjuzikl u kazalište Komediju. Iako u tom kazalištu već igra gotovo godinu i pol, mjuzikl "Briljantin" Jima Jacobsa i Warrena Caseya i jučer je uspio popuniti gledateljima gotovo svako slobodno mjesto. Redatelj hrvatske inačice predstave je Igor Barberić, a glazba ne bi bila potpuna bez dirigenta Dinka Appelta.


Proteklo ljeto bilo je neopisivo romantično za Sandy Dumbrowski (Renata Sabljak/Danijela Pintarić) i Dannyja Zukoa (Igor Barberić/Branko Glad). No, već ujesen oni se sreću u istoj školi te ih društvo razdvoji. Sandy nije znala kako Dannyja njene novostečene prijateljice Betty Rizzo (Ana Kraljević), Marty (Mila Elegović), Jan (Nina Kaić) i Frenchy (Morana Paškiević) smatraju huljom i šljamom, dok Danny ne može pokazati svojim prijateljima Kenickieju (Zoran Simikić), Rogeru (Branko Glad), Dodyju (Nikola Milat) i Sonnyju (Ivica Kovačević/Boris Barberić) imalo privrženosti prema Sandy. I dok se tinejdžerske dogodovštine isprepliću kazališnim daskama u plesu i pjesmi, Miss Lynch (Hrvoje Banaj), profesorica, pokušat će okupiti sve na ples kojemu će sudac biti slavni Vince Fontaine (Igor Mešin/Adalbert Turner), a gdje će pjevati Johnny Casino (Đani Stipaničev/Ervin Baučić). U ulozi Patty Symcox našla se Tina Vrtar Stipić, dok je energični lik Cha Cha Digregorio odlumila Ivana Masnjak, a Eugenea Marinko Leš.


Ova zagrebačka inačica poznatog brodvejskog mjuzikla jedna je od predstava u kojoj se primijeti ogromna količina uloženog truda. Pjesme su uglavnom danas veoma poznate, iako prevedene - gledatelj može prepoznati melodije koje je već negdje otprije zasigurno čuo (možda upravo iz filma?), a to su skladbe poput Summer Nights, Beauty School Dropout, We Go Together... Jedino što je ponegdje u predstavi znalo zasmetati jest što od glasnoće glazbe nije bilo moguće čuti što pojedini likovi govore. Ali to zapravo i nije toliko bitno, jer oni svojim kretnjama vjerno opisuju sve što govore.

Zato, prebacite se iz kućnog naslonjača i filma iz 1978. u naslonjač Komedije i predstavu koja igra sada, upravo za vas!

B. D.


Post je objavljen 24.05.2008. u 01:56 sati.