Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/truestoryaboutals

Marketing

Sve manje mogu kontrolirati emocije, plačem bez veze kao i smijeh . Što da radim u međuvremenu a već je 7-i mjesec .Preko prijatelja saznajem za kiropraktičara iz Metkovića, Andriju Šiljega. Odlazim kod njega a on mi kaže da možda može nešto učiniti ali da mi mora pregledati kuću. Te tako i biva, on dolazi do mene. Pregleda mi kuću i baš na mjestu gdje sam ja spavao ima vulkansko zračenje. Kupujem od njega magnetsku ploču .Pregled kuće i ploča 900 kuna. Poslije toga bio sam kod njega na terapijama 1o- tak puta. Osjetio sam malo poboljšanje no kasnije ništa. Nije mi ništa naplatio terapije jer smo se dogovorili ako bude napretka platit ću mu po 100 kuna. On je također bioenergičar te me je tretirao i bioenergijom. No sve je bilo uzalud. .Dobivam rješenje :da imam pravo na Rilutek i to:6 mjeseci , ajde nešto dobro. Pokušavam stupiti u kontakt s hrvatskom udrugom za borbu protiv Als-a no ništa .
Tu je također dr. Šoštarko Marija ,neznam za koga postoji ta udruga valjda za pranje novca i gubljenje vremena .Ona je tu kao neki bog za tu bolest .
Sve ovo vrijeme bio sam na bolovanju iako nemam stalni posao, hvala direktoru Borisu Šabiću na razumijevanju. Moja žena radi sve što treba, rješava papirologiju za mirovinu .Bori se kako zna, nije joj lako, dvoje djece, ja i svi mogući problemi padaju na nju .Zbog vrućina odlazim na selo a i radi stepenica kojih je puno manje. Uredno posjećujem psihijatricu, pijem lijekove one i ove ,a za piće samo vodu te primjećujem nove znakove sušenja desne noge a i cijele desne strane, kao i hladnoću u lijevoj nozi. Izdaje me lijeva noga, zadah iz usta kao kod superhika, ne mogu stisnuti mali prst i palac na lijevoj ruci a desna je davno otpisana. Mokraća klizi poslije uriniranja. Teško se ustajem, povraća mi se, trošim puno salate i kvasine pri jelu , znojim se po glavi i preponama a noge hladne kao santa leda. Jedem iako mi se ne jede, ne biram hranu. Izgubio sam okus soli ona je gorka, kvasina je kao alkohol . Kad ležim na desnoj strani ne mogu disati ni zaspati. Kad sam na leđima kašljem , a to mi se dešava i kad pričam . Kvasina me grize za stomak ako jedem salatu. Dobivam neke vitamine iz Amerike ali i nadu od dr. Olivere Outkin da se u Americi radi na novom lijeku. Novi lijek koji se istražuje je tch 346 kodno ime .Daje mi e-mail adrese gdje se to radi. Ja ih dalje dajem i tako dobivam odgovor da na tim pokusima mogu biti samo građani Amerike i Kanade i što sad ? No iz Zagreba loše vijesti, zbog novog ustroja nema lijeka jer niste iz naše županije. Hladne su doktorice u Zagrebu, ne možete dobiti lijek i gotovo. Dobivao sam lijek preko KBC rebro i Merkura jer sam tamo ležao. No uskače gđa Pavlinović Davorka koja mi je već prije dala 2 kutije Riluteka. Opet je preko svojih veza u Njemačkoj nabavila 2 kutije i njoj puno hvala kao nikome. Sad kad ovo pišem već je 10-i mjesec, a šesti mjesec sam na terapiji dr. Križ. Poboljšanja nema a kad ne bi bio na terapiji ne znam. Teško spavam a ponekad mi iz usta curi neka slina. U grlu mi je stalno neka ljepljiva sluz koju ne mogu iskašljati, jako teško govorim, desno pluće je otišlo , po meni . Ponovo tražim od Splita lijek a oni mi odgovaraju da mi ga Zagreb mora dati .
Uputili su dopis, tko zna što će biti od toga .Ponovo pokušavam saznati nešto o novom lijeku od udruge no odgovora nikakvog nema, neka im Bog plati za ljudskost .Dobijam rješenje da imam pravo na civilnu invalidsku mirovinu a i vojnu privremenu invalidnost 40% oko 223 kune. U međuvremenu sam dobio 5000 kn od mrss kao pomoć za lijek. Moj rođak M.Š. bori se za mene da ostvarim sva prava i to mu ne mogu nikad zaboraviti, tu je i brat Ivica naravno, kao i ostali nitko me nije odbio. Pomišljam na najgore, noćas sam pao i dobro se udario u desnu nogu .Teško ustajem. Lijevo stopalo kao i desna ruka propadaju mi na oči .Osjećam glad ,dosta jedem ali i dosta puta idem na WC, tamo se osjeća smrad mrtvaca. Žena mi pomaže da se oblačim ali još se ne predajem. Bole me obadva uha ,pogotovo kad spavam. Noge hladne a po čelu se znojim. Bio sam u Splitu kod doktora Mihalja, poznanik iz KBC rebra. Poznaje moju situaciju te mi kaže da se mogu osloniti na njegovu struku ako mi što bude trebalo.
Provjerom krvne slike ,vidi se svaki put povišenje triglicerida kao i alt i ast. Iz Zagreba stiže odgovor da mi Split treba dati lijek no u Splitu mi kažu da mi u Zagrebu trebaju promjeniti rješenje da mi Split nabavlja lijek .Pitam se tko tu koga zavlači ,što da radim, koga da ubijem. Dok ovo pišem znojim se kao lud, kao da radim tko zna što. Teško zaspim ,boli me glava, kao da imam temperaturu. Boli me liva(lijeva) noga, grčevi me hvataju .Stiže dopis iz Zagreba ali ne meni već u Split . Iz Splita me nazivaju i kažu da oni nemaju ništa s tim. Iz područnog ureda HZZO-a u Splitu me nazivaju i kažu da napišem dopis i zatražim povrat novca jer sam ja kupio 4 kutije lijeka Rilutek . To sam i uradio a tko zna što će od toga biti, sve skupa oko 17000 kuna. Žena me kupa i oblači. Idem svaki dan na WC 6,7 puta. Još vozim auto no to me jako umara. Prestao sam piti lijekove ima par dana jer me je jako bolio stomak. Boli me prst lijeve noge, ne mogu se dići iz naslonjača. Jedva pomičem prste desne ruke ,a u dlanu lijeve je manja udubina . Pišem na računalu lijevom rukom, govor me slabo služi, smršavio sam od početka bolesti više od 20 kg. Hlače mi spadaju a zatvarač ne mogu sam zakopčati, ukratko jadno. Mislim na najgore , možda ću i zažaliti što si nisam prikratio muke …


Post je objavljen 22.05.2008. u 16:21 sati.