Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

NATO guerrilla

Probudismo se s podočnjacima, pijemo popodne jutarnju kavu. Jedan dan i jednu noć imali smo koliki toliki mir, a onda je opet počelo. Voljena nije ni dolazila spavati u krevet, radije je ostala na kauču u dnevnoj sobi. Ali i tamo joj je tancalo s plafona. Treći program radija možda ga je na neko vrijeme zbunio, ali Jura the Weasel brzo je shvatio trik. Zapravo, samo se još više razjario. Kao da nam odred kozaka igra polo mrtvim teletom negdje nad glavom. I bočno. I skoro iza svih zidova. Nadam se samo da Jura ne igra nogomet kakvom mrtvom ptičurinom...

Provjerim kasnije i, jasna stvar, čim otvorim vrata – nigdje nikoga, ni glasa. Osim ispreturanih stvari, srećom, nikakvog drugog nereda.

Sad se već pitam: odakle mi ideja da sebe zamišljam kao sultana koji drži opsadu? Pod opsadom smo - mi! U svjetlu nove spoznaje valja razmotriti i nove taktike. Fleksibilna obrana, NATO standard, reklo bi se. Vrijeme je za osumrevenjivanje vojne doktrine.

Zerdave, lukav si, ali evolucijska ljestvica je na mojoj strani, ili barem tako tvrdi suvremeno praznovjerje poznatije kao - znanost. Hoću reći, mi imamo tehnologiju!


Post je objavljen 22.05.2008. u 00:15 sati.