Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Cry_Wolf (2005)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: Jeff Wadlow
Glume:

Julian Morris - Owen Matthews
Lindy Booth - Dodger
Jared Padalecki - Tom

Zemlja i trajanje filma: SAD, 90 min
Sve u svemu: 3,3 / 5 zijev

Believe...

Jedan student dolazi na koledž gdje se upoznaje sa sedmero drugih studenata koji mu otkrivaju njihovu igru koja se zove Vuk. U igri je riječ o laži. Pri druženju su se dogovorili kako bi mogli smjestiti drugim studentima laž da ubojica koji je nedavno ubio djevojku u šumi boravi u blizini škole i da će ju napasti na halloween night. Sve je išlo dobro dok pravi ubojica nije ušao u igru i dok se zapravo nisu počela događati ubojstva. Onda su shvatili da su sve sjebali.

Image Hosted by ImageShack.us


E sad...film mi se praktički svidio. Nema rupe u scenariju, sve je popunjeno uvijek nekim novim događajem ili obratom. U svakoj minuti filma se sazna nešto novo o likovima ili o ubojici. Ima dosta napetih scena, pogotovo kad ubojica lovi, a fore sa Messengerom su malo ostarile. To se trebalo na neki način promijeniti.
Glumci su mi ok, nema ničeg strašnog, jedino kod scena totalne panike ne znaju dobro se postaviti ili se znaju izvikati poštenski, što nekako nije usklađeno.

Image Hosted by ImageShack.us


U filmu ima dosta pametnih dijaloga i čestog ismijavanja nekih osoba, ljubavnih zapleta, čudnih frendova i kao šećer na kraju, twist (makar je bio malčice predvidljiv). No, sve u svemu ovo je jedan dobar horrorac iz 2005. godine koja baš u to vrijeme nije briljirala horrorima, eventualno sa The Skeleton Key, Land of the Dead i Exorcism of Emily Rose, nađe ih se još, ali su mi oni negdje u podsvijesti. Film bi se mogao više puta pogledati čisto da se poprati nakon što se sve sazna iz prvog gledanja.

Post je objavljen 21.05.2008. u 16:45 sati.