Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

dan mladosti / rođendan

Sićate se dana mladosti? Ono kad su nosili onaj komad drva šta je ličija u onu stvar, pa su trčali s njim kroz cilu Jugu i onda 25. petoga bi bija onaj SLET na stadijonu od Crvene Zvezde (valjda?) u Beogradu i onda bi to čudo dali drugu Titu, a iljade Titovih pionira na travi bi dizalo ruke i noge i mahalo krpama i činilo od sebe nike ka figure. Aaa, puno je to lipo bilo, onoliko omladine, a svi ka jedan. Ludilo.
Pa nam je onda drugar Tito umra i ostavija ucviljene narode i narodnosti da čuvaju bratstvo i jedinstvo ka zjenicu oka njegovog. Oni krivo svatili pa čuvali slet i štafetu, i nosali je i dalje po ciloj Jugi i donosili na stadijon u Beogradu i davali je... komu ono, slabo se toga sićan? Biće precjedniku precjedništva ili tako nekon liku. I vikali "I posli Tita - Tito!" To mi nikad nije bilo baš jasno, ta rečenica. Kako su to mislili? Tita bilo prikoviše i živoga, di nam je još i pokojnoga tribalo.
Tako su trčali još jedno desetak godina pa in dopizdilo, pa počeli trčati jedni za drugima s toljagon u ruci. Zaboravili su obećanje Titu o čuvanju bratstva i jedinstva. Bilo dosadno samo čučit i čuvat, ajmo malo u akciju. A drug Tito nakupova i oružja poprilčno, tribalo to sve ispucat, šta će trunit.

Sićate se?
E, ako se sićate, onda ste stari ka Biblije! Ka Stari zavjet!
Metuzalemi jedni!
To ste rekli meni, i više nikome ne govorite. Da se sićaju štafete!? Ja ne znan kako vas nije sram tako nešto priznati?

E jesan vas privarila!!
Naslov nema veze sa Titovin rođendanom ni štafetom! E jeste se ulovili na baketinu, hlebinci. Svi pohrlili nosit štafetu.
Nisan vas zato zvala, šta ste odma došli s pionirskim kapama i maramama? Di ste to držali, kako van nisu moljci pojili te munture, is'sati?
Aj prestanite pivat "Druže tito mi ti se kunemo"! Nije vas lipo čut. Aj, molin vas, susjedi će zvat policajce! Ej, ej, ma prestani pivaaaat...!
Ajde, jeste se smirili.....?

Nego je nešto drugo. Radi druge stvari san vas zvala.
Danas je rođendan MOGA BLOGA. Moj MORSKY.BLOG.HR navršija je svoju prvu godinu!

Trudila san se iz petnih žila da mi se rođendan poklopi s dvistotim poston, ali nisan uspila. Ovo je tek 194-ti.

I šta, sad čekate šta ću van ponudit? Feštu van napravit?
Pa niste valjda gladni došli? Nedilja je popodne, pa valjda ste se najili za obid? A kad ste pojili, valjda ste se i napili?
Ja bi van dala, nije da ne bi, al ne triba van...

A uostalom, nema me doma. Poljubili ste vrata.

Ajde, ajde, kad ste navalili, dođite sutra. Sve potrebne namirnice su mi na poslu, ovaj doma kompjuter mi je na izdisaju, ovo pišen na polumrtvacu, nešto mi nije od volje za serviranje delicija.
Možda nađen štakod sutra...

A nećete valjda doć praznih ruku?
Mislin, vi ste svi bečka škola, ne triba vama govorit o poklonima za domaćicu....


Photobucket

Post je objavljen 25.05.2008. u 13:30 sati.