Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

MUP: Maturanti, ponašajte se kulturno i dolično, ne pijte alkohol!

Na području Virovitičko-podravske županije, u gradovima Virovitica, Slatina, Orahovica, kao i u mjestu Pitomača, u svim srednjim školama sa danom 21. svibnja 2008. godine, završava zadnji dan školske godine generaciji maturanata 2007/2008. godine.

Pink Floyd - Another Brick in the Wall

Kao i prijašnjih godina i ove 2008. godine, prema već tradicionalnim završnim proslavama obilježavanja kraja školske godine za učenike završnih razreda srednjih škola, očekuje se izlazak velikog broja maturanata na javne gradske prostore (ulice, trgove i sl.) i ugostiteljske objekte. Iz prijašnjih iskustava, poznato je da su na takovim proslavama, pojedinci svojim nedoličnim ponašanjem (uglavnom u konzumaciji veće količine alkoholnih pića i drugih opojnih sredstava), ugrožavali tjelesni integritet drugih sudionika proslava, narušavali javni red i mir, ometali sigurnost cestovnog prometa, te devastirali privatnu i javna dobra, čime su putem javnih medija privlačili negativnu pozornost.

Sukladno mjerama o povećanju sigurnosti u zonama odgojno – obrazovanih ustanova, PU virovitičko – podravska će također prema iskustvima iz prijašnjih godina, poduzeti potrebite mjere i radnje s ciljem pravovremenog sprječavanja mogućeg neprihvatljivog ponašanja mladih.

Shodno tome, na razini srednjoškolskih ustanova, izvršiti će se pravodobno prikupljanje informacija od odgovornih osoba o načinu organiziranja proslave „dana maturanata". Zatražiti će se aktivno sudjelovanje organizatora i njihovu suradnju sa pol. službenicima za vrijeme proslave.

Apeliramo povodom proslave „dana maturanata":


* na maturante, da se prilikom proslave završetka školske godine i izlaska na ulice prije svega kulturno i dolično ponašaju, da ne konzumiraju alkoholna pića i droge, te ne remete javni red i mir i ne čine kaznena djela i prekršaje.

* na Ured državne uprave u Županiji virovitičko – podravskoj, gradske vlasti u gradovima Virovitici, Slatini, Orahovici i općinskoj vlasti u Pitomači, da pomognu pri prikupljanju informacija o organiziranju proslava maturalnih svečanosti, o čemu molimo na vrijeme izvijestiti nadležnu policijsku postaju.

* na prosvjetne djelatnike u srednjim školama, da svojim autoritetom, znanjem i iskustvom, dodatno utječu na učenike – maturante, s ciljem ukazivanja na korektno ponašanje, bez konzumacija alkoholnih pića i opojnih sredstava i neželjenih događaja.

* na roditelje (skrbnike), da svojim autoritetom utječu na svoju djecu (srednjoškolce – maturante), ukažu na jedan korektan odnos za vrijeme proslave dana maturanata prema svim sudionicima.

* na sve sudionike u prometu, da prilikom upravljanja svojim vozilima obrate pozornost na veće grupe učenika – maturanata, koji će se kretati u blizini javnih prometnicama, gdje kod pojedinaca može doći do nekontroliranih izlazaka na cestu, a shodno tome i do neželjene posljedice.

* I na sve druge institucije, naročito radiopostaje na području Virovitičko-podravske županije (koje će svojim oglašavanjem pridonijeti uspješnom provođenju proslave), te sve druge javne i kulturne osobe, koji mogu utjecati da i ove godine proslava „dana maturanata" prođe u što boljem raspoloženju maturanata, sa što manje neželjenih posljedica i nemilih događaja, te da im taj dan ostane u lijepom sjećanju u budućem život.



Post je objavljen 20.05.2008. u 17:01 sati.