Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Dok radi radio što bih ti radio? Pa puštao Treći program hrvatskog radija, što drugo?

Instalirali smo ultrazvučni aparatić u nadi da u kategoriju „i drugo“ svega što rastjeruje spadaju i lasice. Ne spadaju. Doduše, u specifikaciji proizvođača stoji kako treba pričekati koji dan da djelovanje uhvati maha, ali zerdav Jura i dalje veselo skakuće. Odnio sam još jednu turu sitne krame s tavana i pronašao stari tranzistor. Baš me razveselio! Dao mi je ideju. Kako sam već provukao produžni da ukopčam aparat protiv nametnika, pomislio sam kako bih Juri mogao pustiti i malo glazbe s radija. Zapravo, malo govora, dapače, dosadnih govorancija s trećeg programa. Ja inače volim treći program, ali jednom zerdavu bi monotoni spikerski glasovi koji čitaju beskrajne eseje o Lacanu i Baudrillardu i povijesti umjetnosti ili o suvremenoj drami svakako trebali biti neugodni. Glazbene emisije sigurno neće biti melem za zvjerinje uši.

I stvarno, imali smo mirnu noć. Zbunjeni Jura se nekud zavukao i primirio, tek se ponekad tiho prošuljao ovamo ili onamo. Očito nije igrao nogomet s s ptičjim strvinama.

Ujutro otvaram tavan. Nigdje plijena ni znakova krvavog pira. Vijetkongovski psihološki pristup razbijanja morala preko zvučnika za sad je upalio. Nešto mi govori da se rat tek ima rasplamsati.


Post je objavljen 20.05.2008. u 14:25 sati.