Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Jutarnji raskrinkao Gorana Milića

Škandal!!! Škandal!!!!!!!!!!!!!

Jeste li čitali današnji Jutarnji? Današnje izdanje Jutarnjeg lista otkriva potresnu i skandaloznu stvar. Naime, u Hrvatskoj se novinari bave prikrivenim oglašavanjem i to da bude stvar gora u tu sramotnu rabotu je umješan naš veliki novinar, humanista, poliglot i svjetski putnik Gorran Milić. Prikriveno nam je iz Cannesa oglašavao Imotsku votku. Pa to je nečuveno!!!!!!!!!!!!!!!

Smatram da bi pod hitno trebalo osnovati povjerenstvom koje bi istražilo kolike je korijene u nas pustila ta sramotna rabota i ima li još mnogo slučajeva prikrivenog oglašavanja kod nas.
Pošto su stručnjaci iz Jutarnjeg prvi izišli u javnost sa svojim saznanjima o ovoj sramotnoj raboti možda bi oni trebali biti na čelu istražnog povjerenstva. Članovi povjerenstva bi morali pažljivo pročešljati sve što je u zadnje vrijeme izišlo u medijima i otkriti ima li još slučajeva takvog oglašavanja.

Za početak im preporučam da u ruke uzmu jučerašnji Nedjeljni Jutarnji i pročitaju članak o Jani u Nju Jorku i velikom uspjehu naše Jane u Velikoj Jabuci. Ako ono nije prikriveno oglašavanje onda ne znam što je. Zatim bi mogli provjeriti članak o Ledu iz Jutarnjeg od prije par tjedana. Onda jedan članak novinarke Jutarnjeg lista o Kini u kojem na više mjesta spominje Adrijatikanet te upozorava kako ne bi valjalo ići u Kinu u vlastitim aranžmanu već je bolje ići putem neke velike putničke agencije npr. Adrijatikanet. Kad smo već kod dotične novinarke možda bi bilo dobro provjeriti neke njene tekstove o kompjutorskim igricama u kojima se usput spominje da te igrice možete kupiti u Algoritmu.

Uporno spominjanje Adrijatikaneta u tekstu me je prvo navelo na pomisao da je tekst možda prikriveni oglas. Onda sam par dana kasnije čuo priči kako je neka tvrtka koja proizvodi proteze i ostala pomagala za invalide platila velike novce da se u Jutarnjem objavi tekst o zadarskom sveučilišnom profesoru kojemu su amputirene obje noge, ali koji pomoći proteza te firme može sad opet normalno hodati.

Sve te priče i moje sumnje možda nisu istinite ali su u meni stvorile neugodan dojam da ti novinari od mene prave budalu, magarca :).

Jedini kome bih oprostio prikriveno oglašavanje bi mogao biti Ante Tomić jer vjerujem da bi on od toga napravio parodiju i sve nas dobro zabavio.

Ne znam kako vi, ali ja najprije pogledam tko je napisao članak, a tek onda čitam.
Znači ako vidim da o nečem pišu Bešker, Pavičić, Modrić, Petric, Tomić... onda njihov tekst pročitam bez obzira na temu članka jer znam da su njihovi članci vrijedni čitanja.

Do nesretne proteze i Kine redovito sam čitao sve tekstove novinarki koji su napisale ta dva teksta, od onda gotrovo ni jedan, izgubile su vjerodostojnost u mojim očima iako možda one nisu krive. Ako sam ih krivo optužio ja se ispričavam.

Znam da nije baš uredu optuživati nekoga bez čvrstih dokaza, ali moram reći da način na koji su pisani tekstovi budi u meni velike sumnje u prikriveno oglašavanje, ne mora značiti da su novinari svojom voljom pristali na takve radnje, ali što ne valja ne valja. Još jednom se ispričavam ako sam krivo optužio novinare. Ako smatrate da bi ovaj post trebalo ukloniti slobodno ga potopite negativnim ocjemama ili neka ga mrak ukloni.



Post je objavljen 19.05.2008. u 15:36 sati.