Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Image and video hosting by TinyPic
U subotu i nedjelju 26/27. travnja 2008. i naša će župa biti domaćin mladima iz raznih krajeva naše domovine – sudionicima 5. SHKM-a. Velikodušnošću brojnih obitelji naše župe koje su se spremno odazvale, pružiti ćemo smještaj mladima iz slijedećih župa:
Sinj - splitska nadbiskupija; Vodice - šibenska biskupija;
Bošnjaci – đakovačka biskupija; Žepče – vrhbosanska nadbiskupija.
Cilj ovog susreta je da se okupljeni ponovno prisjetimo vrednota Prve Crkve koja je “bila postojana u nauku apostolskom, u zajedništvu, u lomljenju kruha i u molitvama”, da zajedno s mladima iz čitave Hrvatske i šire za te vrednote molimo, jedni druge ohrabrimo i Gospodina slavimo. Da si pred oči stavimo izvornu kršćansku zajednicu, vrednote prve Crkve i njezinu postojanost.

Mladi će stići u našu župu nakon susreta i svete mise koja će biti na stadionu „Sloboda“ u Varaždinu. Drugi program HTV-a prenositi će svetu misu u subotu u 18,00 sati. Očekujemo ih između 21,00 i 22,00 sata. Svi oni koji su im ponudili smještaj dočekati će ih na različitim mjestima u našoj župi: u Pobrestu i Vulariji, te na nekoliko mjesta u Orehovici, te ih povesti svojim domovima. S njima će u autobusima stići i mladi iz naše župe, koji su zaduženi za raspored smještaja, a o mjestu gdje ćete Vi dočekati svoje goste biti ćete obaviješteni ovaj tjedan.

U nedjelju ćemo se svi nakon doručka naći u dvorištu naše župne crkve u 9,30 sati kada započinje program u kojem će se kroz pjesmu i riječ predstaviti mladi do svete mise koja će (ako bude lijepo vrijeme) biti na otvorenom u dvorištu crkve u 10,30 sati – a nakon misnog slavlja nastaviti ćemo druženje uz prigodni i skromni objed.

....sa slavlja u nedjelju 27.4.2008.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Opširnije OVDJE



Post je objavljen 27.04.2008. u 19:00 sati.