Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/adriaticstar

Marketing

Dali ste znali, da ....



80 posto Britanaca ne zna skuhati jaje ili ispeći piletinu ?


Novo britansko istraživanje o kulinarskim vještinama svojih stanovnika, pokazalo je kako čak osam od deset ljudi nema osnovnih kulinarskih vještina, te da ne znaju niti ispeći piletinu ili skuhati jaje. Zato im se na policama u dućanima prodaju samo konzerve ili kutije, u kojima su praškovi za brzu pripremu hrane, kolača, torti,....

Istraživanje je provedeno među 1500 ispitanika, od čega je čak 79 posto odraslih izjavilo kako ne zna skuhati jaje, 83 posto kako ne zna koliko treba vremena da se ispeče piletina, a 9 posto ispitanika je izjavilo kako misli da je za ispeći krumpir potrebno manje od pola sata.

Image and video hosting by TinyPic


41 posto ispitanika između 16 i 24 godine izjavilo je kako su u mlađoj dobi puno češće kuhali sa svojim roditeljima, dok je to isto izjavilo 28 posto ispitanika starijih od 65 godina.

I onda mi guramo glavu u Europsku uniju, koja ne zna kuhati jaje ili čak speći piletinu. Možda znaju kuhati hrenovke ?! Zašto ih nisu pitali za hrenovke ? Valjda znaju staviti vodu u zdjeli na štednjak i zakipiti. A možda je i to upitno. No, njerojatno veći problem bi bio upaliti štednjak od kuhanja hrenovki.

"Rezultati su nas šokirali. Mnogi od nas su ostali zbunjeni što ispitanici ne znaju skuhati niti najednostavnije jelo", rekao je Pete Williams, glasnogovornik centra Somerfield koji je proveo istraživanje.

Čini se da Britancima ne pomaže niti poznati britanski TV kulinarski show koji vode Delia Smitha i Nigella Lawson. Muškarci su svoju nesnalaženje u kuhinji uglavnom opravdavali slabom edukacijom i nedostatkom predmeta kuhanja u školama. (Delo)



Post je objavljen 18.05.2008. u 13:36 sati.