Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilonekad

Marketing

Humanitarna akcija mladih Zadrana

Ovo je već druga godina za redom da učenici i profesori zadarske gimnazije Franje Petrića organiziraju koncert humanitarnog karaktera. Koncert je održan u ponedjeljak u HKK, a kako moja Replika, htjela ne htjela, u sklopu Glazbene škole mora posjećivati koncerte, na ovome sam joj se pridružila i ja.

Ove godine učenici i profesori Gimnazije pridružili su se humanitarnoj akciji za pomoć malom Roku Krešanu, dječaku starom godinu dana i dva mjeseca, koji boluje od retinopatije.
Retinopatija je razvojni proliferativni poremećaj krvnih žila koji se javlja kod nepotpuno razvijene krvne opskrbe mrežnice nedonošene djece i jedan je od najčešćih uzroka sljepoće kod male djece.Roko se nakon operacije u Antwerpenu osjeća dobro, a njegovi roditelji čekaju pregled nakon kojeg će se znati hoće li, i u kojoj mjeri, Roko progledati.

Na koncertu su nastupili vrsni glazbenici, bivši i sadašnji učenici, njihovi prijatelji, te profesori Gimnazije F. Petrića.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kao gost, na koncertu je sudjelovala i klapa "Intrade".

Photobucket

Kada su najavili metal rock i grupu «Lygophilia» mislila sam da ću morati začepiti uši i ublažiti napad metala, ali bila sam stvarno ugodno iznenađena njihovim majstorstvom. Eto, sad znam da i metal rock može biti ugodan za uho.

Sveukupno, izvedeno je petnaest skladbi, a program je završen nastupom zbora profesora koji su izveli završnu pjesmu mjuzikla "Jalta jalta" - "Neka cijeli ovaj svijet".

Photobucket

Tako je lijepo vidjeti i čuti tolike mlade ljude, znati da su vrijedni, da imaju želje i volje pomoći drugima. Isto tako se nadam da će ovakvi koncerti postati tradicija ove škole, a tko zna možda im se pridruže i neke druge.


Post je objavljen 17.05.2008. u 18:43 sati.