Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/adriaticstar

Marketing

Nova TV i RTL traže ukidanje oglašavanja na HRT-u



HRT će pokrenuti sedam novih tematskih kanala u idućih pet godina, najavio je prvi čovjek HRT-a Vanja Sutlić na Festivalu tržišnog oglašavanja u Opatiji.

Jedan kanal namijenjen hrvatskom sportu, kanal s lokalnim programom, informativni, glazbeni, dokumentarni i dječji kanal HRT će pokrenuti u idućih pet godina, jer do kraja 2011. Hrvatska emitiranje s analognog treba zamijeniti digitalnim signalom, što će omogućiti 32 kanala na nacionalnoj razini.

U žestokoj raspravi s čelnim ljudima dvije televizije Nove TV i RTL-a, šef Nove TV Dražen Mavrić i glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček zatražili su od regulatora da HRT-u zabrani prikazivanje oglasa jer se javna televizija financira pretplatom.

"Ako nam zabrane oglase, morat ćemo zatražiti povećanje televizijske pretplate", rekao je Sutlić.

Komercijalne televizije svoju budućnost vide u većem dijelu marketinškog kolača koji bi im pripao zabranom oglašavanja na HRT-u i pozvali su se na češki model gdje su reklame na javnoj televiziji gotovo potpuno zabranjene.
(novinar Večernjeg !)

HRT UOPĆE NIJE JAVNA TV

....onda bi to stvarno bila. Tako to nije !!! TO je TV zvana VLAST, ma bilo koja stranka upravljala tom državom. U Hrvata nema interesa nešto napraviti pošteno. E to je definicja !

I molim vas, javna TV SLO jaća je od HRT, priznali vi to ili ne. Već same vijesti, koje se plasiraju su na razini NOVE i RTL-a.

Na HRT se iste vijesti vrte tjedan, napraviš reportažu i izrežeš je na 5 dijelova, te je plasiraš ! Još gore. Već viđeno sto puta, napravi se reportaža i onda nju koriste za Dobro jutro Hrvatska, a tu istu vijest možete u dijlovima vidjeti u Dnevniku kroz nekoliko dana. Pa tako zna raditi malo dijete !

I predlažu kanal s Hrvatskim sportom. Pa koja žalost, pa bacanje novca. Ne prenose svijetski sport, sada će oni hrvatski ! Pa koji su to jadnici.

Da ne govorim o reporterima, koji dolaze i odlaze pa se opet vraćaju. Pa to je sve jadno i onda vidite što mi plaćamo svaki mjesec 73 kn ! I još hoće više. To je isključivo zbog toga jer od Vlasti pa na dolje niko živ ne želi preuzeti odgovornost za ništa. Svi se ponašaju potponu neodgovorno.



Post je objavljen 16.05.2008. u 07:30 sati.