Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

42. post. Kako ne postati čovjekomrzac?

Posljednjih sam dana u maloj gužvi, posao, gušti, nešto putovanja, svašta po malo pa nisam stigla napisati postove koje sam imala u planu. Primjerice post o Gillesu Villeneuveu koji odgađam već drugi put, ali time će zadovoljstvo kad ga konačno napišem vjerojatno biti veće. 8. svibnja napunilo se 26 godina od Gillesove nesreće u Zolderu i stavit ću YouTube link premda je gledanje te snimke stvarno mučno i radije ga izbjegavam. Na Gillesovom sprovodu njegov kolega i prijatelj Jody Scheckter izjavio je "Nedostajat će mi Gilles iz dva razloga. Prvo, bio je najbrži vozač u povijesti automobilističkih utrka. Drugo, bio je jedinstven čovjek. Ali nije nestao. Sjećanje na ono što je napravio, što je postigao, zauvijek će ostati." Sjećanje je još uvijek tu, zbog toga i pišem ovo što pišem, a za sve koji žele saznati više o Gillesu i provjeriti zašto uz njegovo ime stoji epitet najbržeg vozača preporučam posjet stranici www.sempregilles.com gdje možete saznati baš sve što vas zanima, a još je i na hrvatskom za sve one koji se izmotavaju čvrstom stisku američke kapitalističko-globalizacijske šake :)
Inače, već smo na polovici svibnja, meni najdražeg mjeseca u godini, ne znam objasniti zašto ali ga volim. Valjda zato što je zima gotova i ljeto stiže pa se i moja zlovolja topi. I baš zato što je svibanj i što je vani divno toplo vrijeme, još više poludim kad vidim kako su ljudi zločesti i licemjeri i kako malograđanština leži ondje gdje je najmanje očekuješ. Uostalom i Vlatko Stefanovski je nedavno izjavio "Provincijalizam je stanje duha, to nije adresa. Nema veze u kojem selu živite, bitno je u kakvom je stanju vaš duh." A to govorim zato što sam danas pročitala da je monegaška kraljevska obitelj odbila ugostiti Maxa Mosleya na VN Monaka koja se održava idući vikend i čak su rekli da se neće ni rukovati s čovjekom. Valjda im se gadi ili šta? Ne kužim. Pa se onda sjetim, nije li trenutačni vladar Monaka princ Albert, onaj švaler koji je pokušao zbariti sve žensko što se kreće od Los Angelesa do Pekinga? I koji btw ima nekoliko vanbračne djece? I koji se muvao s udatim ženama? A sad se odjednom ne želi rukovati s čovjekom jer je orgijao s prostitutkama, ma vidi molim te, da se ne bi zarazio valjda. I to je samo Albert, o dvjema princezama neću ni počinjati priču. Vjerojatno ste već uspjeli zaključiti da pratim sve rubrike S kraljevskih dvora :) Osim toga, pomiješala sam malo pojmove, ali sigurno znate što želim reći. Možeš živjeti i u Monte Carlu, a biti zatucani licemjer. Otprilike to.
Ipak, što god Albert lupetao, ja neću bojkotirati gledanje utrke u Monaku jer mi je to jedna od dražih, ako ne i najdraža utrka u godini. Totalna uživancija. A vozači je isto vole, pa im je pobjeda u Kneževini cilj za koji bi doslovno gazili pred sobom. Lewis Hamilton ovih se dana opet raspričao i rekao kako se nada da se neće ponoviti prošlogodišnja situacija kad mu ekipa nije dala da pobijedi (bio je drugi, da, ali i uvjeren da se može probiti ispred Fernanda) što je glupost. Ron Dennis kao pošten i častan čovjek odmah je odgovorio da se njegovi vozači mogu slobodno utrkivati svugdje pa i u Monaku te da se McLaren ponosi svojom politikom jednakosti i pružanja istih uvjeta obojici vozača. Možda se varam i donosim zaključke na temelju premalo informacija (i to medijskih), ali mislim da Ron opet priča priče za malu djecu. Mika Häkkinen i David Coulthard? Juan Pablo Montoya i Kimi Räikkönen? Equality? Malo sutra.
Ovaj ću proljetno-svibanjski post završiti jednom pjesmom - Nick Cave - People Ain't No Good
i izjavom Lewisa Hamiltona koju bi sigurno potpisali svi vozači Formule 1, bivši i sadašnji, a nadam se i budući. Dakle ... Lewis: "Monaco is the dream grand prix to win, the most important race to win personally." Iduće ćemo nedjelje vidjeti tko je ovogodišnji sretnik.


Post je objavljen 16.05.2008. u 16:10 sati.