Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4animals

Marketing

One more sad story about "dangerous" breed

Helo ljudi...
Ovo je početak još jednog tužnog posta. Novinari su ovih dana napisali cijeli roman o 'opasnim' pasminama, a posebno o jednom pojedincu - Riju --> psu koji je (ne dokazano) ubio čovijeka.
Prvo pročitajte tekstove na ovim linkovima:
Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Link 5
Link 6
Link 7
Link 8

Novinari su rekli puno neistina, ali nije sve bilo ne istinito. Prvo i osnovno - NIKAKO neće moči biti dokazano dali je taj pas ubio čovijeka. Najvjerojatnije će to biti istina (na žalost). Važno je reći da je tog psa netko mogao udomiti, obitelj je odlučila da će ga uspavati, pas u 'pritvoru' nije pokazivao da je agresivan, pas je spavao u krevetu sa 4-godišnjom djevojčicom.... I tako dalje.
Da se pokaže da je pas doista ubio čovjeka ja sam za to da ga se uspava, ali nisam za mučenje u kavezu. Držali su ga u kavezu nekoliko dana i mučili su ga. Zašto ga nisu odmah uspavali? O ovom slučaju se nezna puno i ja nemam neko određeno mišljenje, ali ono o čemu sam ja htijela pisati jest to da mediji svaki put napadnu SVE pse pripadnike tih 'opasnih' pasmina. VLASNICI su krivi za ta dijela, a ne psi. Vlasnik je psa trebao socijalizirati. I tu se ne može napraviti niša izravno - jedino ne puštati da ljudi koji ne mogu socilajizirati psa, da imaju takvu pasminu. Kada kažem TAKVU pasminu mislim na pasminu koja MOŽE ubiti čovijeka. Koja ima takvu jačinu ugriza da nebi bilo krivo tumačenje. Rijo je mučenik i ubojica. Ali za ovo drugo on nije kriv. Mi nismo krivi što smo ljudi, a niti je on kriv što je takav.

Žao mi je obitelji Vučić i žao mi je psa, ali legalizacija 'opasnih' pasa nije riješenje, već legalizacija opasnih vlasnika.

------------------------------------------------------------

Pređimo na onu bolju stranu posta. Mi smo svi oky doky. Imamo novu stranicu klik. Uskoro će dobiti novi dizajn. Što se komentara tiče mislim da sam to riješila. Sutra ću (nadam se) sredit boxeve (posebno linkove & oglase). For the end...

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

I da! Prije šest dana je bio prvi rođendan mog bloga!!!!

Post je objavljen 16.05.2008. u 15:08 sati.