Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

Svim srcem svojim tebe tražim…. (Ps 119,10a)

Puno puta slušamo svećenike ili katehete kako govore da Bogu treba otvoriti srce.
Često puta se pitamo što to znači, kako doći do toga i slična pitanja.

Imati otvoreno srce znači oduševiti se za Isusa, za nebo. Otvoriti srce znači željeti da se živi Bog nastani u tvom srcu, da te ozdravlja tjelesno i duhovno, da te mijenja i da te oblikuje na svoju sliku. Jedino tako možeš dobiti mir koji samo Bog daje. Isus im stoga ponovo reče: Mir vama. Iv 20, 21
Bog želi da imamo potpuno povjerenje u Njega, da ga u svakoj situaciji i prilici tražimo i da se Njemu obraćamo.
Često puta u razgovoru sa ljudima čujem riječi poput ''mislim da za svaku sitnicu ne trebam gnjaviti Isusa, ima On važnijeg posla''. To, naravno, kažu osobe koje nemaju potpuno povjerenje u Boga ili mu nikada nisu dopustile da se nastani u njihovom srcu.
Bog je svemoguć. On može u isto vrijeme biti i djelovati na više mjesta. On je taj koji je uvijek pored tebe, čeka da mu povjeriš i predaš sve. Čeka da ga zazoveš i u najmanjim problemima sa istom vjerom kao i za velike probleme. Bog može sa istim ''trudom'' podići oduzetoga i pomoći ti da pronađeš izgubljenu stvar ili slično.
Otvori svoje srce za Isusa Krista, pozovi ga da se On tamo nastani. Pozovi ga da uđe u tvoj život od samoga trenutka tvoga začeća, neka prođe s tobom kroz tvoje djetinjstvo, odrastanje, kroz tvoje vrijeme provedeno u školi. Dopusti mu da bude s tobom u trenutku kad si izgubio voljenu osobu. Predaj mu se svaki dan iznova, zamoli Ga da ide ispred tebe da te vodi, da bude iza tebe i da te blagoslivlja, povjeri Mu sve svoje drage, svoj rad…. Neka to bude tvoja svakidašnja molitva predanja. Moli Ga za svaki blagoslov jer On ti može sve dati.
Sigurno u životu imaš barem jednog prijatelja u kojeg imaš potpuno povjerenje da mu se možeš povjeriti, zatražiti ga za savjet, za pomoć... Tvoj prijatelj je do sada toliko dobra učinio za tebe i ti mu vjeruješ. Isus, koji je s neba sišao, postao čovjekom, u svemu tebi sličan osim u grijehu, toliko dobra činio na zemlji, nikada nikoga nije iznevjerio, nepravdu i odbacivanja trpio, bičevanje i muku Kalvarije podnio, razapinjanje i probadanje. Na kraju od svih odbačen i izmučen dao ti je svoju majku i oprostio svima da bi na kraju imali život vječni.
Njemu, bez oklijevanja i predrasuda otvori srce i upoznati ćeš koliko je velika ljubav Božja.
Tko se uzda u Jahvu, on je kao brdo Sion: ne pomiče se, ostaje dovijeka. (Ps 125,1)

Primjer: Jedna grofica u davna vremena imala vjernu sluškinju koja joj je služila cijelog života. Kad se grofica na smrt razboljela ova sluškinja je bila stalno uz nju i brinula se o njoj. Grofica je na umoru ostavila svojoj sluškinji jedan papir. Nakon smrti, dvorac i cijelo imanje je rasprodano, a sluškinja se morala odseliti. Živjela je u velikom siromaštvu jedva preživljavajući. Kad je sluškinja bila na samrti, ispričala je svojoj prijateljici o toj grofici i povjeri joj da se začudila kako je grofica mogla da joj ništa ne ostavi osim jednog papira, a toliko joj je bila vjerna. I pokaže svojoj prijateljici papir koji joj je ostavila grofica, a koji je sluškinja dala uokviriti kao uspomenu. Prijateljica začuđeno pita ''jeli ti znaš što ovdje piše''. Sluškinja odgovara ''ne, ja nikad nisam naučila čitati i pisati''. Prijateljica joj kaže, ovaj papir svjedoči da je grofica sve što je posjedovala ostavila tebi.
Nemojmo dopustiti da zbog ne znanja i ''nepismenosti'' budemo uskraćeni onoga što nam Bog želi darovati. Budi spreman uvijek reći ''DA'' Isusu i sa oduševljenjem Mu dopusti da te povede putem pravednosti.
U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek' bude srce tvoje: U jahvu se uzdaj! (Ps.27,14)

Neka dobrota Tvoja Gospodine bude nad nama kao što se u tebe uzdamo.


Marija

Post je objavljen 16.05.2008. u 12:44 sati.