Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

Obilježen blagdan svetog Florijana

Svete mise diljem Samobora

opis slike

Blagdan sv. Florijana i Dan vatrogastva obilježeni su ove godine u svim mjestima djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava. Prigodnim misama u kapelicama i crkvama obilježen je blagdan sv. Florijana, kojima su prisustovali vatrogasci i njihove obitelji te ostali vjernici.
U crkvi sv. Mihalja u Samoboru postoji kip sv. Florijana kojeg je DVD Samobor darovao još 1927. godine i u kojoj se i u najtežim vremenima služila misa za vatrogasce. Tako je bilo svečano i ove godine na dan sv. Florijana na misi koju je vodio vlč. Vladimir Bogdan, samoborski župnik, a pjevao je zbor samoborske župe uz glazbenu pratnju na orguljama.
U kapeli u Jarušju uz članove DVD-a Jarušje misi su prisustovali i članovi DVD Vrbovec, uz brojne mještane i članove njihovih obitelji te je to bio veliki događaj za selo.
U Galgovu je vlč. Karas, župnik župe Sv. Martin, služio misu u kapeli sv. Roka za članove DVD-a Galgovo i Drežnik pod Okićem.
Mise su održane i u Lugu Samoborskom, Domaslovcu, Rudama, Cerju, a za žumberačka društva u Kalju.
Antun Bogolin
FOTO: Molitva kod kipa sv. Florijana u Samoboru


Vatrogasno natjecanje djece samoborskih DVD-a
Pokazali vještinu i znanje


opis slike

od prepoznatljivih sadržaja rada vatrogasne organizacije su i vatrogasna natjecanja. Natjecanja predstavljaju vrlo važan segment vatrogasne djelatnosti, jer osim društvene dimenzije, koja je primarna u natjecateljskim aktivnostima, imaju i operativni karakter. Putem priprema i samih natjecanja pripadnici natjecateljskih odjeljenja uvježbavaju se za izvršavanje zadaća gašenja požara, spašavanja ljudi i imovine ugroženih požarom te pružanja pomoći u slučajevima elementarnih i drugih nepogoda. Vatrogasna natjecanja provode se i radi međusobnog upoznavanja natjecatelja, učvršćivanja prijateljskih odnosa, razmjene iskustava te jačanje svijesti o humanosti i ljudskoj solidarnosti.
U aktivnostima Mjeseca zaštite od požara Vatrogasna zajednica grada Samobora organizirala je natjecanje djece i mladeži koje je održano 10. svibnja 2008. godine na Športskom centru Klokočevec, a domaćin je bilo DVD Klokočevec koje ove godine obilježava 50. godina djelovanja.
Natjecanje je otvorio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Jurica Domin. Na natjecanju je sudjelovalo 12 desetina u kategorijama djevojčica i dječaka od 6 do 12 godina i 12 do 16 godina. Sudjelovali su DVD Cerje, Otok, Pavučnjak, Petkov Breg, Bobovica, Veliki Lipovec, Molvice i Rude.
Na županijsko natjecanje plasirale su se prve tri ekipe iz svake kategorije.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Samobora Vladimir Domin uručio je pehare za prva tri mjesta, a natjecatelji su primili vatrogasne natjecateljske medalje.
Sponzori natjecanja bili su Vatropromet d.o.o. i Croatia osiguranje d.d. - poslovnica SAM-OS Samobor.
Antun Bogolin
FOTO: DVD Petkov Breg - mladež

Rezultati:
- Djevojčice 6-12 godina: 1. DVD Cerje, 2. DVD Otok, 3. DVD Bobovica
- Dječaci 6-12 godina: 1. DVD Pavučnjak, 2. DVD Veliki Lipovec, 3. DVD Cerje
- Mladež - muški: 1. DVD Petkov Breg, 2. DVD Pavučnjak

Preneseno sa:
Glasnik Samobora i Svete nedelje


A nama sljede radni dani, od vožnje vode koju vozimo svakodnevno više cisterni (reklo bi se da vozimo danonoćno, suša radi svoje), pa zaljevanja supercross staze, osiguranja Ina delta rallya, javne vježbe, i raznih drugih sitnijih aktivnosti!
A kako je sušno, moglo bi i gorjeti, paa.....
pozz
Davor


Post je objavljen 14.05.2008. u 20:20 sati.