Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/espanaf1renault

Marketing

"Alonso će pobjeđivati, ali ne u Renaultu"
Bivši Svjetski prvak John Surtees uvjeren je da Fernando Alonso i dalje može do pobjeda, ali ne u momčadi u kojoj se trenutno nalazi. Britanski veteran, koji je svoj naslov osvojio 1964. godine vozeći za Ferrari, kaže kako ne vidi potencijal u Renaultu, iako je Alonso nedavno izjavio da "osjeća kako se momčad ipak kreće u pravom smjeru i napreduje". Upitan o mogućim odredištima na koja bi Alonso mogao ciljati ako odluči napustiti Renault, Surtees je spomenuo BMW kao vrlo atraktivnu momčad koja je od početka aktualne sezone svakako privukla najviše pažnje kako medija tako i vozača.

Alonso sve bliže Ferrariju?

Dvostruki Svjetski prvak Fernando Alonso sve češće daje izjave iz kojih se može iščitati da je njegova F1 budućnost "obavijena" crvenom bojom. U intervjuu za njemački sportski magazin Sport Bild, španjolski vozač potvrdio je da u ugovoru s francuskom momčadi ima klauzulu o mogućem odlasku nakon ove sezone.Upitan hoće li i u 2009. biti Renaultov vozač, Alonso je odgovorio: "To zasada nije sigurno, no nije istaknut datum do kada se moram izjasniti po tom pitanju." Alonso je potvrdio da je Ferrari opcija, ali je također negirao da su mu odlaskom Jeana Todta vrata "Scuderie" širom otvorena. "Ferrari je momčad o kojoj vozači uvijek razmišljaju, ali ako ćemo surađivati u budućnosti, to neće imati nikakve veze s time dali je Todt tamo ili ne." Fernando je ujedno priznao da se već unaprijed oprostio s ovogodišnjom mogućnošću borbe za još jedan naslov, ali da i dalje uživa.
"Svako jutro se probudim i unaprijed znam da neću biti Svjetski prvak. Ne mogu pobijediti niti na jednoj utrci, a čak je i podij teško dostižan. No upravo iz tih razloga, to je velik izazov za mene. Ovo je kao da sam se vratio u 2004., što je zabavno, ali momčad se želi vratiti na staze uspjeha."

Alonso najskuplji F1 vozač

Fernando Alonso postati će najskuplji vozač Formule 1, no samo pod uvjetom da se zadrži u momčadi Renaulta duže od jedne godine. SportsPro magazin tvrdi da će dvostruki Svjetski prvak zarađivati nevjerojatnih 46 milijuna dolara godišnje, ali pod uvjetom da ne aktivira klauzulu iz ugovora u kojoj stoji da može napustiti francusku momčad već na kraju ove sezone. Do cifre od 46 milijuna dolara navodno su došli Alonso i njegov menadžer Luis Garcia Abad, jer su htjeli "simboličnih" milijun dolara više od zagarantiranih primanja Kimija Raikkonena u Ferrariju.
Također, 900.000 dolara tjedno, ili suludih 2,6 milijuna po nastupu na utrci dvostruko je više od love koju prima omraženi Lewis Hamilton, što je zasigurno dobra satisfakcija Alonsu za neodgovarajući tretman u McLarenu.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 13.05.2008. u 19:39 sati.