Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

Festival namaTRE.ba, Trebinje

REBINJE (SEEcult.org) - Medjunarodni festival digitalnog videa i kratke filmske forme “namaTRE.ba” bice odrzan sredinom avgusta u Trebinju, na temu “Ljudsko telo”, a zainteresovani za ucesce mogu se prijaviti do 5. avgusta.

Svi radovi koji stignu na taj konkurs bice iskoristeni i za Anymous Media Festival u Plzenu u Ceskoj (www.anymous.com) i na prvom Orebro Medjunarodnom video art festivalu u Svedskoj (http://www.orebrovideoartfestival.se), najavio je autor tog projekta i multimedijalni umetnik Igor Bosnjak.

Participacija na dvodnevnom festivalu “namaTRE.ba”, ciji je naziv trosmislena igra reci, besplatna je, a radovi ne smeju biti duzi od 40 minuta.

Projekcije video radova i filmova bice odrzane sredinom avgusta na razlicitim lokacijama u Trebinju (Galerija Akademije likovnih umjetnosti i otvorene lokacije u gradu).

Prema recima Bosnjaka, dobrodosli su svi radovi koji se bave problemom ljudskog tela, kao i odnosa tela i njihove percepcije / recepcije - telo kao organizam, figura ili telo kao diskurs, kao organski sistem, organ ili telo celine koje ima odredjenu funkciju, telo kao fantomski ud, kao izraz ekspresije ili odraz specificnog duhovnog stanja. Dobrodosli su i drugi radovi koji se indirektno ticu te teme.

Video radovi i filmovi moraju biti (cd ili dvd medij) u nekom od popularnih formata (vob, dvd, mpg2, avi, mov, i sl.).

Svi umetnici i ucesnici bice predstavljeni sa tambnejlom (stilom) svog rada i imenom na sajtu projekta http://www.namaTRE.ba

Radove sa kratkim CV-om treba slati na adresu: Igor Bosnjak, Garibaldijeva 7/31, 89101 Trebinje, Bosna i Hercegovina.

Projekat je podrzala Pro-Helvetia BiH.

Izvor: Seecult.org

Post je objavljen 13.05.2008. u 09:55 sati.