Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/shirov1

Marketing

Zagreb open, Ekipno osnovnoškolsko državno prvenstvo u Rovinju, Slovenska kadetska liga,.....

Poslije uzbudjenja i prevrata u zadnjim kolima iz Bakuja, Europskog prvenstva u Plovdivu i ovaj tjedan nosi nova šahovska uzbudjenja i tako sve do kraja 6. mjeseca. Uz Zagreb open, Mtel turnir u Bugarskoj (Ivančuk, Topalov, Čeparinov, Aronian, Radjabov i Bu) slijede još Pula Open, Europsko juniorsko prvenstvo i Mitropa kup.

No da počnemo redom. Ostali smo dužni informaciju sa Europskog prvenstva. Prvaci Europe za 2008 godinu su S. Tiviakov (Nizozemska) i K. Lahno (Ukrajina).

Image Hosted by ImageShack.us


U tijeku je tradicionalni Zagreb Open koji je ovaj puta podijeljen na A i B grupu. Na taj način su si favoriti zagarantirali smanjenje rizika od gubitka rajting bodova sa igranjem protiv igrača čijij je rejting manji od nositelja za 300 injak bodova. Sjetimo se samo partije Lalić - Iveković B. prošle godine. Ili još bolje izvrstan rezultat mladog Zvonimira Ivekovića koji je pokupio nagradu i "uzeo" nekoliko važnih bodova rejtingom puno jačih igrača.

Organizator turnira je omogućio i pracenje turnira u živo. Partije možete pratiti ovdje. U provm kolu sjajnom igrom mladi Saša Martinović uspjeva remizirati sa Mladenom Palcom, Bukal remizira sa Zelčićem a Krištović uspjeva dobiti Jovanića. Ostali rezultati su više manje ocekivani. Više informacija možete potražiti na www.zgchess.hr. Na B turniru sudjeluje i član ŠK Koprivnica Pavao Keglević koji je u prvom kolu dobio. Rezultati.

Mladi Podravci (učenici 3. osnovne škole Koprivnica) su uspjeli osvojiti državno prvenstvo u šahu koje se je održavalo u Rovinju. Igrali su u sastavu: Jurica Srbiš, Matija Ostović, Petar Frčko, Ivan Orehovec i Silvio Grobenski.

A mladi Jurica Srbiš koji je dobio uz Zvonimira Ivekovića poziv u hrvatsku junirosku reprezenataciju (imat će tu čast igrati sa Ivanom Šarićem i Sašom Martinovićem) igrao je slovensku kadetsku ligu do 15 godina u Mariboru za svoj prvi inozemni klub ŠK Brežice te osvojio nagradu za najbolju prvu ploču.

Dok je Mohrova firma Šahohlačnik dijelila Kasparovove knjige Moji veliki prethodnici 3 svim najboljim igračima i igračicama te za prva tri kluba Jurici je organizacijski odbor dodijelio šahovsku početnicu mada je osvojio 7.5/9 i poigro se sa slovenskom kadetskom elitom. Možda u tom grmu leži zec. Potrebno je naglasiti da je dva remija "poklonio" protivnicima pošto je to bilo dovoljno za najbolju prvu ploču.

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo dvoje skoro ko "Ivanchuk", mozda i "bolji". Juričini slovenski klupski kolege zajedno na drugoj i trecoj skupili 5/18. Dok je 4. daska skupila 5. To je bilo na kraju dovoljno samo za 12. mjesto. Pobijedila je ekipa Ig-a koja bi se u hrvatskoj kadetskoj lizi najvjerojatnije borila za 5.-7. mjesto.


Post je objavljen 12.05.2008. u 21:48 sati.