Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globeoshb

Marketing

Eko akcije



vijest smo preuzeli s www.slavonski-brod.hr

Posjetili smo Ecocity i spašavali klimu

Za vas smo pronašli na satu informatike zanimljive eko igrice na Internetu (nastavna jedinica: pretraživanje Interneta).
Cilj je prve igre donošenje odluka kojima se štiti svjetska klima, i to na svim lokacijama. Da, klimu možemo "spašavati" i u svojoj kuhinji ili kupaonici. Naše ispravne odluke će spasiti Ecocity od poplave! Zaigrajte i vi.



ElectroCity je zabavna i poučna online igra u kojoj se nalazite na položaju gradonačelnika i trebate upravljati razvojem jednog grada. Tijekom igre potrebno je razviti dobru strategiju izgradnje grada jer morate brinuti o četiri područja o kojima ovise rezultati: sigurnosti opskrbe energijom, broju stanovnika u gradu, stanju okoliša, te naravno kao i svaki gradonačelnik, o vlastitoj popularnosti među građanima.

Cilj projekta "Pika i prijatelji" je doprinijeti lokalnim i globalnim nastojanjima za očuvanjem prirode i okoliša. Korisnici projekta su djeca i mladi do šesnaeste godine starosti, roditelji, nastavnici, odgajatelji te zainteresirani građani i udruge.

ElectroCity Pika i prijatelji

The Animals Save the Planet (Životinje spašavaju Zemlju) niz je kratkih edukativnih crtića na temu klimatskih promjena i zaštite prirode i okoliša. Tvorci crtića su ljudi sa televizijskog kanala Animal planet koji se ovom serijom crtića doista potrudio na najjednostavniji mogući način objasniti djeci i mladima (i onima koji to nisu) na koji način i što učiniti za spas Zemlje! Crtići su u sklopu projekta Pika i prijatelji prevedeni na hrvatski jezik.

Web mjesto Ozzy Ozon sadrži različite sadržaje primjerene klincima kojima se ukazuje na tvari koje oštećuju ozonski omotač i na brigu koju moraju posvetiti njegovoj zaštiti.

The Animals Save the Planet Ozzy Ozone

Projekt "Mala škola čiste energije" doprinosi razvijanju svijesti o održivom razvoju kroz uporabu obnovljivih izvora energije i savjesnu uporabu energije, a cilj mu je edukacija osnovnoškolske djece o obnovljivim izvorima energije, mogućnostima njihove uporabe, energetskoj učinkovitosti te prednostima koje nam to sve donosi u smislu zaštite okoliša. U tu će se svrhu u sklopu projekta izraditi radni listovi koji će sadržajem nadopunjavati slikovnicu "Obnovljivi izvori energije".

Projekt


Post je objavljen 12.05.2008. u 15:11 sati.