Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/dvdmladostsisak

Marketing

POVODOM «MJESECA ZAŠTITE OD POŽARA» ODRŽAN VATROGASNI KARAVAN


Danas, 11.05.2008. g. Vatrogasna zajednica grada Siska organizirala je vatrogasni karavan. Povorka različitih vatrogasnih vozila iz DVD-a Mužilovčice, Kratečkog, Čigoća, Velikog Svinjičkog, Gušća, Prelošćice, Topolovca, Budaševa, Palanjka, Siska, «Mladost» Sisak, Odre Sisačke, Jazvenika, Stare Drenčine, Sela i Grede te Profesionalne vatrogasne postrojbe grada Siska, Profesionalne postrojbe u gospodarstvu «Sinaco» d.o.o. Sisak i zapovjedno vozilo VZG Siska sa po 4 vatrogasca iz svakog društva kretala se svim prigradskim naseljima koja imaju dobrovoljna vatrogasna društva kao i ulicama Grada Siska. Na svom putu koristeći se svjetlosnom i zvučnom vatrogasnom signalizacijom željelo se upoznati pučanstvo s dijelom vatrogasne tehnike koju posjeduju naši vatrogasci a iz letaka koje su na svom putu dijelili upozoravali su na opasnosti od nastanka požara te načine preventivnog djelovanja. Ovu je vatrogasnu manifestacija inicirao predsjednik Ivica Šolaja a svi članovi predsjedništva su prijedlog jednoglasno prihvatili. Zadnji puta su sličnu manifestaciju provodili vatrogasci prije više od 20 godina. Svojim prolaskom kroz naseljena mjesta željelo se upoznati građanstvo na humani rad dobrovoljnih vatrogasaca koji ne pitaju čije gori već se odazivaju na zvuk vatrogasne sirene i spašavaju tuđe živote i njihovu teško stečenu imovinu.
Manifestaciju VZG Siska kao i nesmetan prolazak ulicama Grada Siska popratili su djelatnici Prometne policije Sisak, kojima se vatrogasci zahvaljuju na suradnji.
Svi su sudionici karavane zadovoljni ovakvim načinom prezentiranja vatrogasne organizacije te predlažu da se vatrogasni karavan održava svake godine.
Post je objavljen 11.05.2008. u 22:23 sati.