Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cuclica

Marketing

Cemu sluze vase glave??

Disem – dakle postojim! Da li je ovo dovoljno?
Zar ste zaboravili? Dekart je ipak rekao – “Mislim, dakle postojim”
Da li ste sposobni da mislite svojom glavom ili je ipak lakse po sistemu “Kud svi tu i mali Mujica (pleonazam da ili ne?)”??
Zivimo u svetu u kome je lako pridobiti potreban deo da budemo priznati sa svojim suludim ideologijama – od izmisljenih religija, stranki i slicnih grupacija. Lako je zavesti masu da klice, nije vise ni bitno na sta urlicu, bitno je samo da se urlice. Eh, asocijacija na ulazak u Arenu – gde kada krv siklja narod klice…dajte narodu Hleba i igara…danas imamo modernije “Arene” na televiziji, sada mesto krvi siklja pljuvacka raznih zagrizenih “ovih i onih”… “Alea iacta est” i stavite prst na celo – ko ste, sta predstavljate i za sta vam sluzi ta glava? Znam da moderna vremena govore kako ona treba da sluzi za ukras, ali manite se salona – raznih frizeraja i farbi…Zar vam nije dosta farbanja?!?
Previse je pomada prodato zarad dzepa tajkuna kojima smo prodali svoje parcele. Sta ce vama pisati na ploci? Nije postojao! Bezimeni clan jednog bezimenog drustva sa bezimenim brojem leseva u ime bezimene nicije zemlje. Jasno je i poznato da drugi vuku konce, ali moramo li bas i mi biti drvene lutke koje ce se dobrovoljno nakaciti na te iste konce i lelujati u skladu sa nekom tupavom pricom za decu u kojoj hleb kosta mnogo manje i u pozadini ce biti neka srceparajuca pesma – mi volimo vas, vi volite nas, a mrzecemo sve. Besmisleno zar ne? No, zaista, u kom vi svetu zivite? Znate li ista vise od serviranog? Da li ste se ikada usudili prouciti pravni, ekonomski, drustveni, kulturni…zivot drugih zemalja? Mislim da zaista jedna recenica najbolje opisuje nas mentalitet – “Mi smo nebeski narod” – oooo daaa, mi cekamo da nam sve padne sa neba!
E dragi moji, znate li uciniti nesto za sebe?
Zastanite na trenutak, bolje dva…pogledajte oko sebe…sta vidite? Jeste li samo bleda kopija ili pak postoji malo originalnosti u vama? Pogledajte puteve od zutih opeka, manite ih se…propadate u blato kada zakoracite na njih…usudite se poci onim drugim nepoznatim stazama u kojima cete svojim rukama redjati kamen po kamen – jer niko se nece boriti za vas, osim vas…


Post je objavljen 15.05.2008. u 11:46 sati.