Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stroke

Marketing

Mušterije su uvijek u plavu

Jednom davno, davno prije ovog vremena koje će, isto tako, iz neke usrane buduće vremenske točke izgledati prokleto daleko i smiješno, igrao sam pikule sa dječakom iz kvarta koji je bio manji od svih nas, ali bio je najjači i najbolji igrač pikula, pa smo ga od milja zvali Kapetan Pikula Mali. Možda je bio najjači, ali definitivno je bio najsporiji u ekipi, što je bio povod da ga često zadirkujemo dovikujući "Pikula Mali, u gaćama ti nešto fali!". Tada bi se on uspuhao kao bik u Pamploni i krenuo prema nama poput Đapića koji juriša na obruč koša. Možda bi nas katkad i sustigao da se koristio varkama; primjerice nekakvim turbo pogonom skrivenim u guzici, unaprijed ukopanim odskočnim daskama na lokacijama gdje najčešće bježimo, a definitivno ne bi pogriješio da se koristio abortusom i atomskom bombom. One koje ne bi uspio uhvatiti, a to su naravno bili svi, gađao bi pikulama. Meni je jednom poslao ravno u glavu prokletu pikulu plavu. Od tada sanjam samo plave snove u kojima sam plave krvi i pun love. U snovima viđam plavetne divove, mačke i Nastasju, imam moć da hodam kroz zidove, sanjam da se opet volimo u klasju.
U čudnovatoj REM fazi putujem praznim cestama na kojima nema radova, niti semafora. Table pokraj puta ne govore mi kamo, već su trokutaste, okrugle i plave. Na toj cesti ne sreću se oni koji idu u sabor zbog visoke mirovine, niti oni koji se bave glumom, estradom, pa čak ni oni koji rade na radioteleviziji, u sudstvu, zdravstvu i na ulici, a sanjaju u nekim svojim bojama o saboru i visokim mirovinama.
U mojim snovima često ubijam sebe jer nitko drugi neće. Čak su me i vlastiti demoni iznevjerili, pa se često kloniram u dva-tri primjerka, jer čudni su ti klonovi; ako im ne platiš dovoljno, ne obave posao kako treba. Zato je jedan uvijek u pričuvi kao "čistač". Ali ne ubijam se uvijek, niti to radim iz puste dosade. Samoubijanje se obično manifestira u situacijama kada sam pred važnim životnim pitanjima poput ovih : Što ako sam kupio previše piva? Hoću li gledati utakmicu doma ili vani? Je li bolje nedjeljom otići na misu ili nedjeljom u dva? Na što misliti ako mi se ne digne?
Uglavnom, što se tiče Eura, odlučio sam cijelu iduću plaću staviti na "azzure" jer mi se u snovima ukazao Materazzi, prilično simpatičan mladi čovjek. Čavrljali smo cijelu večer uz dalmatinsku spizu i najbolja vina. Ja sam pričao talijanski, a on hrvatski. Zamolio sam ga da pita Zidanea je li onu foru udaranja glavom pokupio od Mr. Beana kada je Kraljicu Majku nokautirao jednim potezom, a on je rekao da ga ništa neće pitati jer ne priča sa grubijanima. Tada me upitao imam li sestru, a nakon što sam mu rekao da nemam, ustao se od stola i krenuo na spavanje ljutito izgovarajući neke talijanske riječi od kojih mi se učinilo da bi jedna mogla biti "kaco". Od tada ga ne srećem u snovima.
Kada smo već kod nogometa, moram vam se pohvaliti kako mi je u jednom od zadnjih snova servis posjetio Luka Modrić. Tražio je najbolje računalo iz ponude, a kada sam mu rekao da za njega imam pravo, on je papak zapeo baš za ono plavo. A ja kakav jesam, ne željeh razbijat glavu, jer kod mene mušterije uvijek su u plavu.

Madonna je bolja od Stonesa, a ja sam bolji od mnogih svjetskih pisaca koji su bolji od mene.



BONUS :

Stvaramo kompilaciju 80-tih (27+1 pjesma). Pridružite se dobrotvornom kreativnom radu.

1. Madonna - True Blue (Stroke)
2. Cindy Lauper - Girls Just Want to Have Fun (Srdelica)
3. Dexys Midnight Runners - Come On Eileen (Stroke)
4. Duran Duran - Hungry Like The Wolf (Srdelica)
5. Def Leppard - Animal (Stroke)
6. Alice Cooper - Poison (Srdelica)
7. Bon Jovi - Living on a Prayer (Stroke)
8. Europe - The Final Countdown (Bookmarkerica)
9. Motley Crue - Girls, Girls, Girls (Xiola)
10. Thomas Dolby - I Scare Myself (Avet)
11. Alphaville - Big In Japan (Athena)
12. Madness - Our House (Stroke)
13. Culture Club - Everything I Own (Srdelica)
14. Billy Joel-The Downeaster "Alexa" (Lav III)
15. Wet Wet Wet - Sweet Little Mystery (Stroke)
16. Spandau Ballet - Gold (Strina)
17. The Smiths - Unloveable (Stroke)
18. Ollie & Jerry - Breaking Theres No Stopping (Xiola)
19. Michael Jackson - Beat It (Stroke)
20. Duran Duran - The Reflex (Marla)
21. Kajagoogoo Lions Mouth (Srdelica)
22. Tears For Fears - Shout (Stroke)
23. Roxy Music - Avalon (Stroke...gđi Strokewski)
24. Nicole - Ein Bisschen Frieden (Stroke...prigodna pjesma za susjeda Phoenixa koji je okorjeli hardroknojzpanker)
25. Frankie Goes To Hollywood - Relax (Pupa)
26. Survivor - Eye of the tiger (M)
27. Phil Oakley - Together In Electric Dreams (Catma)
27+1. David Bowie - This is not America (Stroke)

Post je objavljen 10.05.2008. u 20:34 sati.