Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Predahni, putniče (ako ne žuriš na vlak)...

Nije rijetkost naletjeti na pisanje žene koja "onu pravu", nikad pronađenu ljubav traži izvan bračnoga gnijezda. Čitao sam već nekoliko blogova s tom tematikom, pojave se, nestaju, ostaju... Čitajući ih čovjek bi mogao steći dojam da Hrvatice ne rade ništa drugo nego se krešu sa strane i idu na nedjeljnu misu. Redovito takvi blogovi konkuriraju za "Naj-kokoš blog" u Hrvata.

Scenarij je uglavnom uvijek isti... Jednoga dana ona shvati da njen odabranik nije ljubav njenog života, da mu se na nju više ne diže niti se njoj na njega vlaži i da ljubav (naravno) vrijedi potražiti dalje. Osim već spomenutog, on grozno hrče i prdi. I podriguje.
Nedugo nakon tog trenutka prosvjetljenja, naša junakinja pada u naručje nekog zgodnog i romantičnog obješenjaka kojemu se na nju ipak digao. Hormoni ponovo pucaju u glavu (naziva ih se "emocijama"), sve je opet kao nekad. Sve to traje neko izvjesno vrijeme, onda se novi princ malko zaboravi i – prdne.

Nakon tog grubog i tužnog otriježnjenja naša se heroina riješava te obične kopije svoga supruga i za tili čas nađe se u rukama novog, zanimljivog i čarobnog romantika. I tako opet, opet i opet. Sve dok se ne pretvori u ocvalu visibabu od koje nije dobio samo onaj tko nije pitao ili onaj koji je žurio na vlak.

Za sve to vrijeme jedva da joj je i palo na pamet da ljubav možda i ne stanuje u crnim okama, dobrom dupetu i nekoliko puta po pol sata jahanja koje se iznebuha izdogađalo u samom početku, poput Blitzkriega.

I sad neka netko kaže da muške prijevare nisu više fer od ženskih... Kad mi karamo sa strane, radimo to uglavnom zbog karanja. Poneki lik zna odlutati u neku "zaljubljenost" potaknut istom pojačanom aktivnošću hormona, ali uglavnom bi ipak samo - kresali. I fer smo barem prema samom sebi, jer guranje Miše u vlažne rupice uglavnom ne nazivamo bajkovitim imenima.

A ljubav, drage moje... Možda ju pronađete kod onoga tko je tako opako hrkao. Ako ju želite potražiti. Ili kod nekog od onih s početka niza, dok se sve nije pretvorilo u zadovoljavanje emotivne ovisnosti kratkim hormonalnim poremećajima. Možda ju samo treba pažljivije potražiti.

Ako ste ikad uopće naslutile gdje ona zapravo stanuje.



Post je objavljen 11.05.2008. u 16:01 sati.