Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tonca12

Marketing

ronaldinjo

Kralj nogometa

Ronaldinho de Assis Moreira najbolji je fudbaler Evrope za 2005. godinu. Nakon što ga je FIFA 2004. godine proglasila najboljim fudbalerom sveta, Ronaldinjo je u ponedeljak na svečanosti u Parizu postao 50. dobitnik Zlatne lopte, laskavog priznanja koje u prethodnih 50 godina dodeljuje francuski spotski list France football. Iza dvadesetpetogodišnjeg fudbalera Barselone ostali su igrač Čelzija Frank Lampard i igrač Liverpula Stiven Džerard.

Ma nigdje na svijetu nema takvoga igrača ima grzinu tekniku najbilju na svijetu. Nijedan mu igrač nemože konkurirat


- 15:34 - Komentari (5) - Isprintaj - #
Ronaldinjo

Ronaldinjo je kral nogomet ali se baš nije nešto pokazao na svjeckom ali mislim da će se do kraja poboljšati.
Ronaldinjo je rođen 21. marta 1980. u Porto Alegreu. Kao i većina velikih brazilskih fudbalera i Ronaldinjo svoj život počinje u siromšnoj faveli u Porto Alegreu. Prvi šok Ronaldinjo je doživeo sa svojih 8 godina kada mu umire otac. Profesionalnu karijeru počinje u Gremiu iz Porto Alegrea gde provodi četiri sezone, od 1997. do 2001. Za Gremio je odigrao 35 utakmica i postigao 14 golova. U tome periodu započinje i svoju karijeru u reprezentaciji Brazila. Za Brazilom osvaja Copa America 1999. godine. Posle spektakularnog gola koji je dao Venezueli dobija nadimak "Ronaldo dva".

Danas je Ronaldinjo pravi fudbalski uzor. Brojke su jedno ali gledati Ronaldinja kako igra je nešto posebno i privilegija nas koji živimo u trenutku današnjem. Izuzetno skroman, uvek ističe zasluge svojih saigrača, ne pojavljuje se u tabloidima a na terenu je najbolji. Nikada niko nije imao takvu brzinu i reflekse, takvu kontrolu lopte, pregled igre, dribling, prodor i šut. Sve to u isto vreme. I niko nikad nije ležerno na treningu četiri puta zaredom pogodio prečku sa vrha šesnaesterca i posle toga opušteno žonglirajući odšetao do aut linije da se pozdravi sa prijateljem. Mnogi misle da je to nemoguće i da je fotomontaža ali ako neko i može to da uradi onda je to fudbalski vanzemaljac Ronaldinjo, najbolji fudbaler Evrope iSveta.





Post je objavljen 10.05.2008. u 13:17 sati.