Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cuclica

Marketing

Hmmmm....

Ko sam ja ? Ponekad se zapitam.. Odakle i zasto sam dosla i zasto bas ovde, zasto bas u ovo vreme? Dobila sam sansu da zivim, a da li mogu da prozivim zivot kako treba? Mnoga pitanja znaju da pojave, a odgovor? Gde je odgovor?
Svako od nas se preispituje, postavlja sebi pitanja i trazi odgovore, pocesto i "ispravlja krive Drine". Ponekad mi se cini da sam na ovu planetu sletela u pogresno vreme i da su zbog toga i nastali moji problemi.
Svaki indijanac tezi da bude vodja i poglavica, svaki covek danasnjeg vremena tezi da bude predsednik ili direktor neke kompanije. Dobro ne bas svaki, naravno ima i izuzetaka. I zbog toga svi danas teze da zauzmu "sto bolje pozicije" da bi imali taj "laksi i bolji zivot".
Surova istina je da sve te pozicije direktora ili poglavice u sustini ne donose neki posebno bolji osecaj. Da, dok posmatramo na te ljude sa strane mislimo da je to pozicija vredna paznje, ali kad sami dodjemo do nje uvidimo da i nije bas tako sjajna kako nam je izgledala dok smo bili van nje. Pa se onda opet postavlja pitanje zasto je to tako i zar ne bi trebali da budemo sretni sad kad imamo toliku moc i novac? Zasto se odjednom osecamo tako lose?
Moc i novac nam ne mogu dati srecu ako je nemamo u sebi. To i jeste mali trik zivota ili mozda te neke sile koja je sve ovo stvorila. Da nam zamaze oci sa svim tim vizuelnim drazima i lepotama i skrene nam paznju sa onog sto je u sustini esencija dobrog osecaja. Ok, necu reci dobrog ali mogu sa sigurnosti reci boljeg. Jer idealno ne postoji. Opet cete se pitati zasto ne postoji? Odgovor je da je to jednostavno tako. Postoji crno i belo, gore i dole, plus i minus, i cela priroda je bazirana na tom


Post je objavljen 09.05.2008. u 14:25 sati.