Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdica

Marketing

Putovati

Eto, svi nesto pricaju o nekim putovanjima, pa da razjasnimo. Svi bi isli npr. u Kinu, to je ove godine in. A znate li da je to ove godine, bas zbog toga sto je in, i najskuplje? To vam se zove turisticka propaganda. I ciljaju upravo na vasu psihu. Znate, kad se odlucujete na odmor, jako vam je vazno sto ce drugi o tome reci, vjerovali ili ne. Takoder, vazno vam je da vam svi laskaju
i mazu vam oci, a vi cete to dodatno platiti. Afirmacija.
Turisticke agencije nude milijun sadrzaja, pogodnosti, nacina placanja, putovanja i slicno. Znate, ako je ove godine jedna destinacija in (nisam jos upucena koja je), ta vam je najmanje 20% skuplja nego inace. Zasto radije ove godine ne biste isli u neku ne in destinaciju, ustedjeli lovu, super se proveli, vidjeli svijet, a sljedece godine otisli u onu destinaciju sto je ove godine in?
Takoder, ako vam u hotelu dodjele sobu koja vam se ne svida, imate pravo mijenjati sobu (ako niste znali). Ako vas stave u hotel nize kvalitete (umjesto 4 zvijezdice, stave vas u 3 zvijezdice) imate pravo traziti povrat razlike u novcu. Ako na putu autobusu pukne guma, i morate cekati, takoder vam trebaju platiti razliku u novcu. Jer, ako dugo cekate, necete stici vidjeti sve sto ste trebali. Ako je let kojim ste trebali ici otkazan, a platili ste ga preko putnicke agencije, takoder imate povrat razlike novca.
Dalje, dobro se putno osigurati. I svoje stvari. U zracnim lukama moze doci (i cesto dolazi) do zamjene stvari, ili gubljenja. A ako ste osigurani, nema problema. Oni ce vam nadoknaditi stetu. Mislim da je osiguranje oko 10 eura kad se putuje unutar Europe. To stvarno nije mnogo.
Dakle, oni ciljaju na vase emocije, psihu i ocekuju da ce vam tako uvalit neki paket. No, nedajte se zavarat. Njima je u cilju samo da na vama zarade.
A kad putujete, sto vas briga sto svi idu na jedno mjesto? Sljedece godine se svejedno nitko nece sjecati gdje ste vi bili. Pa vi mozete otici u ono mjesto gdje su oni bili ove godine. Proci cete jeftinije.
I dobra su last min. putovanja. Samo dobro provjerite u sto se upustate:)

*I ako putujete u Meksiko, povedite i mene.

Post je objavljen 08.05.2008. u 11:26 sati.