Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Gledatelj

Za današnji post i nisam imao previše vremena da ga napišem. Ono što imam na popisu željenih tema mi za ovaj post nije bilo prihvatljivo jer bi zahtjevalo da potrošim dosta vremena. I zato sam si samo jednostavno postavio pitanje "Što bih trebao objaviti u ovom postu?". Pogledao sam na moje police sa knjigama, uzeo dvije u ruke koje su mi se učinile zgodne, otvorio prvu - nije mi se svidjela, otvorio drugu i otkrio sam što da objavim u ovom postu.

Knjiga iz koje sam prepisao citat se zove Poruka razigranog duha - Ogledalo prosvjetljenja. Oko te knjige sam u konfliktu, neki dijelovi mi nisu nimalo sjeli, neki prilično. Očito, ovaj dio mi je sjeo. wink

"SHVATITE, VI STE GLEDATELJI!
Ako možete biti svjedok neke situacije, vi odjednom više niste u njoj, prestajete biti njezin dio. Na primjer, gledate film. Samo ste gledatelji, ali prije ili poslije zaboravljate da ste gledatelj - postajete dio zbivanja, dio sadržaja. Smijete se, vičete, plačete, uvučeni ste u radnju, a na ekranu nema ničeg - samo igra svjetla i sjenki. Izgubili ste mogućnost biti svjedokom. Poistovjetili ste se s onom što se događa na ekranu. Čak su i sjene, koje se kreću po ekranu, postale za vas stvarnost.
Evo dvaju oprečnih rezultata: ako ste se poistovjetili - nestvarne stvari postaju stvarne. Ako se niste poistvojetili, čak i stvarne stvari postaju nestvarne. Ako ste uspjeli spoznati, možete izaći iz efemernog, iluzornog života u hram stvarnosti. Nesvjesnost nas vodi samo u život u snu."


Moj sistem (tijelo/um) je u zadnjem periodu prilično poistovjećeno i uživljeno u igru svjetla i sjenki, a jedan manji dio tog sistema (Promatrač?) promatra tu poistovjećenost i vidi da je i sama ta poistovjećenost zapravo još jedna iluzija...

Lipi pozdrav do petka. wave

Post je objavljen 06.05.2008. u 00:15 sati.