Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stkvelikagoricamladi

Marketing

STK Zagreb i STK Donat u finalu prvenstva Hrvatske

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon drugih polufinalnih utakmica muškog stolnoteniskog prvenstva Hrvatske poznata su oba finalista. Dvoboj Industrogradnje i Zagreba bio je neizvjestan do posljednjeg poena, ali Zagreb je opet slavio.
Donat je očekivano pobijedio u Osijeku...
Industrogradnja i Zagreb još su jednom gledateljima pružili sjajne dvoboje, a Zagreb je opet upisao minimalnu pobjedu i ostvario plasman u finale prvenstva Hrvatske.
Dramatičnu utakmicu odlučio je Šurbek pobjedom protiv Japeca u sedmom dvoboju nakon što je Industrogradnja tri puta izjednačila.

Zagreb će se za naslov prvaka boriti sa zadarskim Donatom, koji je uvjerljivo slavio u Osijeku. Krivić je pobjedom protiv Zubčića donio prednost Vodovodu, a izjednačenje je donio Zeng pobjedom u zanimljivom susretu protiv Lina. Karlović je bio siguran protiv Slameka i gosti su poveli. Pobjednika je odlučila igra parova u kojoj su Zeng i Karlović bili spretniji od Zubčiča i Lina, a zadarski Kinez je u šestom meču rutinski nadigrao Krivića za pobjedu Donata 4:1.

Prva hrvatska muška stolnoteniska liga, polufinale, druge utakmice

Industrogradnja - Zagreb 3:4 (0:2)
Vodovod - Donat 1:4 (0:2)




Portret: Dado Šurbek


Image Hosted by ImageShack.us


"Dado". Izrastao je visok pa dugačkim polugama može dohvatiti svaku lopticu. Konstantno napada s poludistance, spinanim forhendom i bekhendom. Ponekad je previše nestrpljiv, čak i u areni ne prikriva svoju nervozu. Voli sam odlučivati o svojoj sudbini ( čitaj taktici ) i nije spreman primati savjet s klupe.

Mali "Dado" ( r. 8.11.1977. ) počeo je igati stolni tenis 1986. kod trenera Zlatka Pospiša u ondašnjem klubu Hospitalija. Dvije je godine marljivo trenirao i osvojio svoj prvi kadetski turnir u Krapini. Svejedno je "lutao", igrao malo nogomet, pa stolni tenis, ali i odlazio na karate. Tako je bilo dok tata nije "presjekao" i otjerao ga na pingić,
u Industrogradnju.

Godine 1991. osvojio je s momčadi Otvoreno kadetsko Prvenstvo Zagreba, godine 1992. već je drugi na juniorskom Prvenstvu Hrvatske i pobjednik juniorskog turnira u Grazu...

Najviše ga vesele momčadska natjecanja. zajedno s ocem igračem-trenerom, trijumfirao je u dresu Industrogradnje na Prvenstvu Hrvatske i u Kupu Hrvatske 1994. Krajem 1995. napušta građevince, kratko ostaje u Signotehni, da bi već 1996. s ekipom Večernjaka ( Karković, Habijanec, Chen Xinhua ) osvojio naslov prvaka.

Igrao je na svih posljednjih 5 Prvenstava Europe i to u Birminghamu, Bratislavi, Eindhovenu, Bremenu i nedavno u Zagrebu. 1998. zaputio se u Njemačku, no u jesen 2002. obukao je dres zadarskog kluba Donat...

Odlično je zaigrao na 2. pozivnom turniru najboljih seniora Hrvatske u ZG 2002. i bez poraza osvojio je prvo mjesto ispred braće Juzbašić.






Post je objavljen 05.05.2008. u 16:59 sati.