Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Brze voćne knedle

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



500 g svježeg kravljeg sira
60 g šećera
3 žumanjka
100 g svježeg, izmrvljenog tosta
korica jednog limuna
voće po želji (jagode, trešnje…)


Jagode operite i ako su velike narežite ih na komade, otprilike 1,5 cm x 1,5 cm (trešnje možete stavljati cijele).

Sir stavite u kuhinjsku krpu i dobro ga ocijedite. Zatim ga stavite u posudu za miksanje i dodajte mu žumanjke, šećer i koricu limuna. Dobro izmiksajte.
Dodajte izmrvljeni tost i premijesite smjesu rukama. Ako je tijesto jako ljepljivo dodajte još izmrvljenog tosta ili krušnih mrvica (ovisi o tome koliko dobro je sir ocijeđen).

Otrgnnite komadić tijesta i napravite knedlu (malo veću od npr. oraha, ali ne preveliku), a u sredinu svake knedle stavite komadić voća.

Knedle stavljajte u zakuhanu posoljenu vodu i kuhajte oko 5 min na laganoj vatri.

Kuhane knedle dobro ocijedite i servirajte uz voće, umake, sladoled…

Image and video hosting by TinyPic



*Recept je iz časopisa “Burda”, 5/2000




Post je objavljen 05.05.2008. u 09:01 sati.