Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ludlud

Marketing

Neolitik

Dan u Zagorju. Umjesto sjedenja pred spiljom, mnogo kopanja i sađenja. Polagači cijevi porušili su punici plot uz cestu i ostavili popriličan nered. Naša zadaća bila je pomoću poprilično kržljavih alatki posaditi dvadeset pet metara živice na novonastaloj pustoši. Tako će zagorski vrapci opet imati mjesto za stanogradnju i demografski razvoj, plus faktor seoskih mačora koji se uvijek pobrinu za ravnotežu.

Ugodan umor i osjećaj da su svi mišići na svom mjestu i u funkciji. Ispada da i nisam tako star! Općenito je ta strepnja pred starošću precijenjena: zrelost je pravo stanje. Malo kostobolje nikog još nije ubilo, luda mladost – mnoge.

Kod biljaka je to malo drugačije. Poseban je osjećaj kad čovjek posadi mladicu. Pogotovo čitavu borbenu liniju na bojišnici protiv prometnice. Osjećaj da spašavaš komadić svijeta, makar se taj komadić zvao i – vrt. Za razliku od spiljskog čovjeka koji je začeo civilizaciju posadivši prvi vrt po uzoru na sjećanja koja su mu prenijeli njegovi bogovi, mi danas vrtom spašavamo svijet pred civilizacijom. Nešto kao obrnuti neolit.

Hrana poskupljuje, gorivo poskupljuje, život poskupljuje i pokazuje paradoks: život je jedina roba koja poskupljuje tako da pri tom još manje vrijedi.

Zalili smo živicu.


Post je objavljen 03.05.2008. u 20:05 sati.