Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/giasnape16

Marketing

***7.poglavlje***

Hermiona je još plakala idući ispred mene van dok je Draco poprimio neku čudnu facu kao da će se pretvoriti u čudovište.Usta su mu bila nakrivljena od bijesa,oči crvene od plača ili isto bjesa,ko će ga znati.Ja sam samo šutjela.Naši štapići su ležali u njegovim modrim rukama.Ruke su mu bile plave kao da ih je držao pod ledom sat vremena.Hermiona je plakala cijelo vrijeme.Smeša kuštrava kosa koja je bila svezana ,sad se odvezala i raspustila se.
-Draco molim te,nemoj.Što ti je?-pitala ga je žalosno ga gledajući u oči.Znala je da ne može izdat Armiju jer nas je ona upravo zaštitila od opasnosti izdaje.Pokušala sam ga primiti za ruku no on ju je uzeo i okrenuo u suprotnom smjeru.Osjetila sam kako mi kosti pucaju.Vrisnula sam od bola.Potom je uperio štapić u nas i klimanjem glave pokazao da idemo prema izlazu Hogwortsa.Bio je mrkli mrak.Veliki sat je otkucao ponoć,ali sam prepostavila da društvance još slavi.Bio je petak.Ruka me je strahovito boljela.
-Gdje nas vodiš-opet je Hermiona pokušala pričati sa njim.Ovoga je puta progovorio
-Vodim te da te kaznim jer si prekinula samnom.Neće mene mutnjakuša zezati.-rekao je nekako izobličenim glasom-a tvoja mala prijateljica će gledati.
Odveo nas je na metlobojsko igralište,uzeo neko uže i svezao me da ništa ne pokušam.Hermiona je suznih očiju ,stajala na pola ogromnog igrališta.
-Lažljivice jedna.Nikad me nisi ni voljela.Platićeš za to.Crucio-viknuo je a Hermiona se previjala od bolova.Vrištale smo obje.Ona od bolova,ja da dozovem pomoć.No pomoći nije bilo.Mučio ju je nekih sat vremena.Suze su mi se počele slijevati.Zašto je takav?Mali umišljeni bogataš je navikao da bude sve po njegovom.Nisam se mogla odvezat,a ona nije mogla trčati.Svezao joj je noge i ruke.
-Hoćeš joj?Kako je to dobar osjećaj tako vidjeti nekog da pati.-vikao je sve glasnije i glasnije.Zatim ju je odvezao i ostavio par minuta da sjedi,te je prišao meni.
-O ,Gia gdje je ujko?Ha?Pobjegao da te ne gleda izrode jedan.Sve mi je rekao prije nego je otišao.Mrzio je tvoju majku jer je su joj sve dopuštali.Bila je mlađa,ljepša,pametnija.No najviše ju je mrzio jer ga je odala da se druži sa Potterovom majkom.-pričao je bez prestanka dok sam plakala.Nastavio je:
-Kada si se ti rodila,ona je znala da će umrijeti.Tada je ona njega preklinjala za pomoć.Da odgaja njezinu nasljednicu koja će preuzeti mjesto smrtonoše...tj.najmoćnije smrtonoše,desne Voldemortove ruke...njezino mjesto.Mrzio te je kao i nju.Ista si ona.-pričao je i pričao .Potvrdio je samo ono pismo
-Crkni Malfoy-vikala sam na njega i pokušavala se odvezati.On se samo smijao i još jednom bacio Crucio na jadnu Hermionu.Ležala je bespomoćno na hladnoj zemlji.Tada ga je bacio i na mene.Jednog,dvaput.Snijeg je počeo padat.
-Sada žurim ,a vi ostanite tu i smrzavajte se.-rekao je pomao sarkastično,okrenuo se i odletio na metli.Još sam bila svezana,a postajalo mi je hladno.Snježilo je sve više,a ja sam imala samo trenerku i majicu na bretele.Drhtala sam ,dok mi je glava pucala.Polako sam digla glavu i tražila Hermionu.Ležala je na suprotnoj strani potpuno bespomoćna i bez svijesti.
-Hermiona-pokušala sam govoriti ali nije išlo.Osjećala sam kako mi se noge oduzimaju.Pao mi je mrak na oči više se ničega ne sjećam.

-Fred,vidi jel ono Hermiona?-čula sam dobro poznat glas.Otvorila sam oči i vidjela skupinu dečkiju sa metlama kako žure u smjeru gdje je Hermiona ležala.Čula sam i Harrya kako viče da je nose u bolesničko krilo.
-Fred,Harry-tiho sam vikala jer nisam mogla,a zatim sve glasnije i glasnije.
-Fred,George,Harry,Nell...pomozite-vikala sam dok sam osjećala kako mi se konopac urezao u šake.
-Gia..Gia-čula sam Freda kako me viče i tada ih vidjela kako trče.U zadnje vrijeme dok su me mučile depresije i tuga,Fred mi je pomogao svojim šalama i savjetima i postali smo pravi prijatelji.Došli su i jedva me odvezali.Pala sam na zemlju jer nisam mogla stajati.Kosa mi je bila mokra od snijega,promrzla sam i bila sam sva plava.Mutio mi se vid,hvatala me nesvjestica,ali sam se trudila da ostanem na svijesti.Pogledala sam u nebo.Tamo je sinoć odletio.Možda svome tatici ili čak Snapeu da mu kaže kako je cijelu noć mučio kćer one koja mu je zagorčala život.
-Ne mogu stajati-glas mi je drhtao i tada me Fred uzeo u naručje.Osjetila sam toplinu i bilo mi je lakše,ali ruke su me strašno boljele.Ne opet nesvjestica.Prije nego sam zatvorila oči čula sam da izgovaram:
-Malfoy je kriv.-i nastala je tišina.

***********U to vrijeme u Durmstangu*********
-Diži se lijenčino.Na vježbe van-vikao je Karkaroff obučen u tamnosmeđu bundu.James se digao bez riječi,ali je kipjeo od bijesa.Jednom će pobjeći odavdje,mislio je.Visok,tamnoput dečko,zelenih očiju obukao se toplo i otišao u Sobu Potrebe.Bila je to prostorija sva u crnom sa samo jednim tračkom svjetlosti.Tu su učili OOMS.-ali po Karkaroffovoj teoriji.Oni su obučavani da budu Voldemortovi vojnici ,sljedbenici.Kad je sat završio,James je pobjegao na jezero.Tamo je bila jedna pećina koja se prikazivala samo onima koji zbilja trebaju pomoć.Ušao je u nju sa lakoćom.Išao je tamo zadnjih par dana,jer se brinuo.Zbog mene,zbog škole,zbog Tromagijskog Turnira...ali bilo je još nešto ,samo nije predosjećao šta.Snijeg je padao kao i u Hogwortsu,a on je u pećini čitao Giino pismo.Kako mu je nedostajala.U svibnju kreću tamo i napokon će ju vidjeti.No on je predosjećao opasnost.Odlučio je otići ranije.

*****************U Hogwortsu****************

-Budi se!-čula sam Sihajin glas.Otvorila sam oči i vidjela Sihaju,Starza, Freda ,Nell,Nessu i Ayami kraj mog kreveta.
-Kako si ljepotice?-upitao me Fred.Sad sam tek shvatila šta se desilo i zašto tu ležim.
-Fred ,bilo je grozno-viknula sam i bacila mu se u zagrljaj.Osjetila sam njegove ruke oko struka i bilo mi je nekako toplije.Potom sam zagrlila i ove druge.
-Ayami!-bacila sam joj se u zagrljaj kad sam ju vidjela.-otkud ti ovdje.Ayami je moja best frendica od 6 godine.Družile smo se do polaska u školu,ali smo se čule putem sova.
-Prebačena sam u Hogworts prije par dana,ali nisam znala da si tu,već mi je James javio ,kad sam poslala pismo tamo.Kad sam te krenula tražiti,tj .danas vidjela sam Freda i društvo kako te nose u bolesničko krilo.
-A Hermiona?-upitala sam
-Hermiona je u Sv.Mungu,teže je ozlijeđena-rekla je Nessa
-Kako se to dogodilo?-upita me Starz.
-Kad si me zatekao tamo u sovinjaku....rekla sam da ću ostat još.Ispričala sam kako je došao Draco sav lud i izobličen i odveo na metlobojsko igralište.Mene je zavezao ,a Hermionu mučio Cruciom.Više nisam mogla,suze su mi potekle.
-Oprosti,ne mogu više-rekla sam ,obrisala suze i digla se iz kreveta.
-Ma gdje ćeš?-upita me Fred,zadržavši me rukom.
-Moram poslati pismo u Durmstang-rekla sam i maknila mu ruku.Vidjela sam da je malo ustuknuo,ali niko mi nije dao da izađem iz kreveta,jer sam još bila slaba.
Nakon tri dana ,Madam Pomfrey me pustila.Razmišljajući o svemu što se dogodilo ,krenula sam u Veliku Dvoranu na doručak.Tada sam se sudarila sa nekom osobom.Podigla sam glavu i vidjela da je to Lucinda.
-O Lys,sorry-rekla sam
-Platićeš mi zbog Draca-samo je to rekla i otišla


*/*Nadam se da vam se sviđa post.Ubacujem Strarza i Ayami kao best frendove i spominjaće se u svakom postu.Također mi treba i jedan negativan lik.*/*


Post je objavljen 02.05.2008. u 14:13 sati.