Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lijepanasadomovina1

Marketing

A tako malo trebam vjeru u Boga,i par lijepih riječi jer samo tako mogu preko svega prijeći..

hrvatskaEvo danas ću mnogo toga napisati pa ako želite čitajte...
prvo što želim napisati je da se danas obilježava obljetnica akcije Bljesak..13.obljetnica svečano će se održati u Okučanima.Sudjelovat će mnogi političari,ne želim ih imenovat,predstavnici vojske,policije i udruga proizišlih iz Domovinskog rata te i obitelji poginulih branitelja.Oni će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred Središnjeg križa u "Spomen parku hrvatskim vitezovima".

Operacija Bljesak - vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH. Započela je 1. svibnja 1995. kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. U samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije. Potpuno oslobađanje zapadne Slavonije u zimu 1991. spriječilo je potpisivanje Sarajevskog sporazuma i dolazak mirovnih snaga UN-a.
Operacija je počela ujutro u 5:30, napadom HV-a na južni i središnji dio zapadnoslavonske enklave RSK snagama sastavljenim od dijelova četiri profesionalne brigade te niza specijalnih, pričuvnih, domobranskih i policijskih postrojbi. U akciji je sudjelovalo oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca. Oslobađajući zapadnu Slavoniju, poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, a 162 su ranjena.Veliko hvala svima njima..
Napad je izveden na nekoliko smjerova: sa zapada od Novske prema Okučanima s pomoćnim krakom na jug prema Jasenovcu, a s istoka od Nove Gradiške, također prema Okučanima, s pomoćnim krakom prema Staroj Gradiški. Nastupima prema Okučanima, koji su išli autocestom odnosno paralelno s njom, nastojala se presjeći enklava i rasjeći te potom razbiti glavne snage neprijatelja,dok su pomoćne snage imale zadaću da izbijanjem na Savu kod Jasenovca i Stare Gradiške spriječe eventualnu intervenciju VRS te zaposjednu državnu granicu.Eto nešto malo i o tome..



E sad neki već možda znaju za ovaj blog a neki ne pa ako želite posjetite ga..mislim da je većina čula za njega na Narodnom radiju i neke njegove pjesme..On je veteran, dragovoljac i HRVI domovinskog rata, ranjavan 1991. godine. Da bi sam sebi, a i svim dečkima koji su prošli pakao rata na neki način pokušao pomoći napisao je dosta pjesama,i to stvarno prekrasnih...još samo želim staviti njegovu pjesmu Ne dam se kako je i sam napisao govori o situacijama i problemima koje imaju dečki koji se liječe od PTSP-a. Napisana je iz vlastitog iskustva i zato misli da će se mnogi prepoznati u njoj jer je istinita i iskrena. Cilj te pjesme je da branitelji liječeni od PTSP-a shvate da postoji i dobro u njihovim životima. Očajnićki su se borili za život tamo u rovovima da bi se sad predali. Ako ova pjesma spasi ma i jedan život tada je postigla cilj. Zato se i pjesma zove Ne dam se..zato Draženu svaka čast..predobra je pjesma pa poslušajte:



i skoro zaborvih stavit link bloga Dražen Popijač Pupi
hrvatska

i za kraj sam naišla na jedan blog,blog od
male Anje djevojčice koja od rođenja boluje od cerebralne paralize i teške epilepsije i zato ako želite financijski pomoći djevojčici Anji nazovite 060-600-900 (pin za ulazak 8100). Time se maloj Anji donira 4,07 kuna.

To bi bilo to od mene..ima tu svega u ovom postu,upozorila sam vas na početku..hvala vam svima na lijepim komentarima i što me čitate..uživajte i lijepi pozdrav vam ostavljam!!mahhrvatska

Post je objavljen 01.05.2008. u 11:57 sati.