Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Matematika

Image and video hosting by TinyPicOvaj put sam se dobro pripremila za servis auta. U mojem slučaju dobra priprema znači nekoliko telefonskih razgovora s djelatnikom ovlaštenog servisa auta koji vozim. A razgovor je uvijek zanimljiv posebno trenutak kada ja postavljam pitanje da li je moguće da jedan dio rada na opel corsi bude izbačen u svrhu manjeg računa, a nošen poslovnom idejom kako je mušterija uvijek u pravu, sugovornik s druge strane slušalice je nevjerojatno strpljiv i pristojno suzdržan.
Predala sam ključeve i potpisala radni nalog za kompletni servis, što god to značilo i otišla u šetnju po kiši. Prilično sam odmakla šetajući kad je zazvonio mobitel. Javili su da je auto gotov, i prije nego sam završila razgovor pitam za cijenu. Bila sam vrlo staložena kada sam čula 1700 kuna. I onda sam krenula računati i pokušala rastegnuti preostali dio na računu za ostale troškove. I nevjerojatno da se sve to dogodilo kraj moje osnovne škole. Dok sam čekala zeleno za prelazak ceste, pogled se zaustavio na prozorima mojeg razreda u kojem sam učila zbrajati. A nakon toliko godina, na istom mjestu opet zbrajam i oduzimam višeznamenkaste brojeve.
I dok sam nastavila hodati dalje, mislima sam pokušavala oživjeti onaj veseli žamor hodnika i naše važne priče. a, jedna od omiljenih tema nam je bio dolazak tramvaja u Dubec pa smo jedni druge uvjeravali da će to biti sljedeće godine. ( nešto slično kao i danas sa EU ).
Tramvaj nije došao sljedeće godine, niti kasnije, nakon što smo postali srednjoškolci, nego tek nakon što smo imali diplome i počeli brojati godine radnog staža. I nakon što sam se odselila u dugi dio grada pa me sada još uvijek iznenade tračnice tramvaja koji s pravom nosi ime čežnja.


Post je objavljen 29.04.2008. u 23:10 sati.