Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whatapity

Marketing

...not for sale...

...pokupi taj papirić; pozdravi tetu; napiši zadaću; operi suđe; nemoj se svađati; ustani i prepusti mjesto starijem; ne otimaj tuđe igračke; nemoj vikati; nemoj histerizirati; smiri tenzije...budi dobra curica!
...ili ne...možda ipak još jedna mala trivijalna pojavica u našem velikom i užurbanom svijetu.

Kad su vas majke i očevi odgajali, kad su vas učitelji učili pisati slovo d, kad su vam profesori obnavljali osnovnoškolsko znanje o pridjevima, jesu vam dali definiciju pridjeva DOBAR?!

Nije prirođena, naučena je, dobivana i pružana tijekom cijelog života, na ovaj ili onaj način. Možete je sresti na cesti, ali samo ako to doista želite. Možete joj zabraniti ulaz na bilo koja vrata vaše sebićnosti. Možete je naglo pokrenuti i naglo zaistaviti. Možete ju prisiliti da nestane. Možete je potkupiti, žalosno, ali i realno...zašto bi jedan pridjev bio ne-korumpiran, zar da riječniku oduzmemo još jednu negativnu riječ?!
Ma možete svašta, to je i čini toliko trivijalnom. U potpunosti je vaša, manipulirate njome, ona je vaše vlasništvo. Ali je samo jedna, vaša. Tuđom dobrotom ne možete manipulirati, ne možete je tek tako pridobiti, ne možete je kupiti - ljudstvo zaposleno u 3. sektoru djelatnosti često nije upoznato s tim proizvodom ljudskog roda pa vas ne bi znali uputiti gdje ga možete potražiti.
Dok hodate ulicom, znat ćete tko je dobra osoba, možda....trivijalno!

Dobro se dobrim vraća!
A tko će biti prvi?!



Post je objavljen 29.04.2008. u 20:56 sati.