Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackdahlia

Marketing

Božja OSVETA i kazna MUKOM

2. Poslanica Solunjanima 1, 6-9

Jer pravo je da Bog vašim mučiteljima mukom, a vama, mučenima, zajedno s nama spokojem uzvrati kad se Gospodin Isus objavi s nama, zajedno s anđelima svoje moći, u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa. Oni će biti kažnjeni vječnom propašću, daleko od lica Gospodnjega i od slave njegova veličanstva, kada - u onaj Dan - dođe da se proslavi u svojim svetima i da se prodiči u svima koji povjerovaše.

Papa Benedikt XVI o PAKLU (2007.god.!)
"Pakao je mjesto gdje grješnici doista gore u vječnoj vatri, a ne samo religiozni simbol stvoren da zastrašuje vjernike."
"U današnjem, modernom svijetu mnogi, uključujući i neke vjernike, zaboravljaju da ukoliko ne priznaju krivnju i obećaju da neće više griješiti riskiraju odlazak u pakao."


Jedan od najvećih filozofa i logičara 20. stoljeća, Bertrand Russell je pisao: "Postoji ozbiljan defekt koji mi pada na um glede Kristovog moralnog karaktera, da je vjerovao u Pakao. Osobno mislim da nitko, tko je duboko human, ne može vjerovati u vječnu kaznu. Isus je svakako vjerovao u vječnu kaznu, kako je opisano u Evanđeljima, i osjeća se osvetoljubivi gnjev protiv onih koji nisu slušali njegove propovjedi, stav koji je zajednički propovjednicima, ali koji je nespojiv s višim kvalitetama karaktera. . . .
Stvarno mislim da osoba s odgovarajućim stupnjem dobrote u svojoj prirodi, ne bi stavila takve strahove i užas u svijet. . . .
Moram reći da je ova doktrina, da je pakleni oganj kazna za grijeh, doktrina surovosti. To je doktrina koja je uvela surovost u svijet i dala svijetu generacije okrutnog mučenja; a Krist iz Evanđelja, ako ga uzimate na način na koji je predstavljen od strane njegovih kroničara, svakako mora biti držan djelomično odgovornim za to."


uzeto sa :
http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/

do pisanja sretan


Post je objavljen 29.04.2008. u 20:29 sati.