Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Kingdom of the Spiders (1977)

Image Hosted by ImageShack.us


Redatelj: John 'Bud' Cardos
Scenaristi: Stephen Lodge i Alan Caillou
Glume:

William Shatner - Dr. Robert 'Rack' Hansen
Tiffany Bolling - Diane Ashley
Woody Strode - Walter Colby
Lieux Dressler - Emma Washburn
David McLean - Sheriff Gene Smith
Natasha Ryan - Linda Hansen

Zemlja: SAD
Mjesto snimanja filma: Camp Verde, Arizona, USA
Žanr: Sci-Fi horror
Trajanje: 97 min
Tagline filma: A new species of horror is born.
Ocjena na IMDB-u: 5,5 / 10 (870 glasova)
Moja ocjena: 3,8 / 5 party

Sadržaj filma:

Investigating the mysterious deaths of a number of farm animals, vet Rack Hansen discovers that his town lies in the path of hoards of migrating tarantulas. Before he can take action, the streets are overrun by killer spiders, trapping a small group of towns folk in a remote hotel.

Moje mišljenje o filmu:

Doktor veterinar dolazi u mali gradić kako bi proučio smrt jedne krave. Diane Ashley govori doktoru kako je krava umrla od otrova pauka, na što doktor, naravno, ne vjeruje. No ubrzo se uspostavilo da je to i da su legla milijune paukova u jednom vrtu. Film pokriva izvrsno i rado viđeno lice Williama Shartnera (Judgment at Nuremberg, Star Trek, TekWar), koji se u ovom filmu (kao i u mnogima) izvrsno snašao. Bollingica i Strode su se također pokazali uvjerljvima, a ostalu glumačku ekipu rjeđe viđamo. Cjelom filmu fali nešto ono što bi ga činilo jako zabavnim, ovako je ispao jedan dobar (manje strašan) animal horrorčić. U filmu nema napetih scena, možda jedna - dvije i dosta doktorovih ljubavnih izljeva prema Diane. U cijelom filmu pauci se rjeđe pojavljuju kao cjelina, a više kao solo - jedan po jedan, što je dobro napravljeno. Iako doktora (sudeći po ponašanju) boli kurac što će se dogoditi sa paucima i stokom te drugim životinjama, njemu je važnija znanstvenica u prvih pola sata filma.

Image Hosted by ImageShack.us


U globalu je film veoma gušt pogledati. Razlikuje se od bilo kojih drugih filmova sa paucima i ima dosta svojih pamtljivih trenutaka. Kraj mi je bio malo glup i nisam očekivao takav rasplet događaja. Uglavnom, veoma dobar film sa dobrim paukovima, zanimljivom radnjom i solidnim glumcima (i jednim odličnim). Ako ne volite pauke, ne nabavljajte ovo, jer ima dosta ljigavih scena.

Post je objavljen 29.04.2008. u 14:56 sati.