Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

ARSENIJEVICU NAGRADA PUBLIKE U LINCU

stevan i anica
photo maniac

LINC - Francuska drama “Charly” Izild le Besko (Isild le Besco) dobila je glavnu nagradu Filmskog festivala Crossing Europe u Lincu, specijalno priznanje dodeljeno je grckom filmu “Correction” Tanosa Anastopoulosa, dok je nagradu publike dobio Stefan Arsenijevic iz Srbije, za debitantski dugometrazni igrani film “Ljubav i drugi zlocini”, za koji je nagradjen za reziju na nedavnom “GoEast” festivalu u Visbadenu, a prethodno i u Sofiji.

Medjunarodni ziri (Catherine Ann Berger, Rastislav Steranka, Koen van Daele, Belinda van de Graaf i Srdjan Vuletic) naveo je da pobednicki film o tinejdzeru koji napusta kucu i upoznaje naizgled zreliju devojku, prostitutku, predstavlja “originalni glas evropske kinematografije” - jednostavnu pricu o odrastanju, koja deluje na svest gledalaca beskompromisnim stilom i odlicnom glumom.

Arsenijevicev film “Ljubav i drugi zlocini”, inspirisan je masovnim odlaskom mladih iz Srbije tokom 90-ih, posvecen je njegovom rodnom Novom Beogradu, gde je i snimljen uz ucesce internacionalne ekipe. Svetsku premijeru imao je na ovogodisnjem Berlinalu, a domacu ce imati na nekom od letnjih festivala, dok ce se u bioskopima pojaviti na jesen.

Glavna nagrada Crossing Europe festivala iznosi 10.000 evra, a obezbedjuje je grad Linc kao evropska prestonica kulture 2009. godine, dok je nagrada publike vredna 5.000 evra i dodeljuje se u saradnji sa casopisom “Ray” (http://www.ray-magazin.at).

maniac photo gallery
- behind the camera: LJUBAV I DRUGI ZLOČINI -->

www.crossingeurope.at

Post je objavljen 28.04.2008. u 11:45 sati.