Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BEZ ODOBRENJA VATROGASACA NEĆE SE GRADITI NAJVIŠA ZGRADA BALKANA

BEOGRAD

Postoje planovi da se u Beograd izgrade poslovno-komercijalni objekti koji bi trebali visoki i više od 200 metara.

Delta“ planira da na Autokomandi sagradi komercijalni kompleks treće generacije „Delta planet“ koji bi se sastojao od šoping-mola i dvije poslovne kule. U planu je da kule imaju po 40 katova i da budu visoke oko 200 metara.
Za petama „Delta planeta“ je i stambeno-poslovni kompleks u Bloku 26 u Novom Beogradu. Po idejnom rješenju arhitektonskog ureda „Medium“ i autora Dejana Miljkovića i Jovana Mitrovića, u Bloku 26 trebao bi biti izgrađen kompleks koji bi činili četiri poslovna solitera sa po 47 katova, dva šoping-mola, hoteli, nekoliko poslovno-stambenih zgrada sa parkovima na krovnim terasama, crkva u vizantijskom stilu, mali trg i pješačka pasarela u visini prvog kata od „Arene“ do SIV-a. Četiri solitera bi trebali biti visoki oko 185 metara.

Visinu određuju vatrogasci i urbanisti
Dragan Buđevac, direktor „Delta investa“ i profesor Građevinskog fakulteta u Beogradu, kaže da se često prvobitno planirana visina mora smanji zbog dozvola koje daje grad.
- Tako smo za „Delta Tower“ u početku tražili 46 katova, pa 40 i na kraju smo dobili dozvolu za 36 katova. Pored urbanističkih dozvola, postoji i dozvola vezana za protupožarnu zaštitu. Ako vatrogasna služba nema mogućnosti da gasi požare na 43 katu, onda nema ni dozvole - navodi Buđevac, navodeći da u svijetu ne postoje takva ograničenja. opširnije....

Post je objavljen 25.04.2008. u 08:09 sati.