Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/turskakava

Marketing

Zmajevi u Pazinu

Jučer, 22. travnja 2008., je u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma održana prezentacija crtanog filma “Zmajevska obitelj”. Crtić je, tijekom zimskih praznika, izradila skupina djece iz trećih i četvrtih razreda, a sve pod vodstvom učiteljice Mirele Radoš. Sami su oblikovali likove, radnju i odabrali glazbu.
Trominutni crtić prikazuje rođenje i život jednog zmaja, koji “brzo raste”, a na kraju i sam osnuje obitelj. Izvorni scenarij potječe od dječaka Rina, koji je kraj zamislio tako da zmaju netko baci kamen u glavu i on umre, no ipak su se odlučili za sretan završetak s osnovnom misli vodiljom - neka bar u filmu kraj bude sretan, kad već u životu tako često nije.
Ovo prekrasno ostvarenje privuklo je u Spomen dom brojnu djecu, razdragane roditelje, djedove i bake, koji su glasnim pljeskom nagradili sedmero malih genijalaca – Rina, Nikšu, Rožu, Denise, Saru, Ninu i Nikolinu.
Radionicu je organizirala Udruga “PUT – društvo za komuniciranje ambijenta” iz Labina, a donatori su Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Pazin, Usluga d.o.o. Pazin i Upravni odjel za zdravstvo Županije Istarske.
Za koordinaciju je bila zadužena neumorna entuzijastica Tina Šuran, koja je i mene pozvala da čitanjem jedne svoje priče doprinesem programu. Kako nisam imala pri ruci ni jednu priču za djecu, odlučila sam napisati je posebno za ovu priliku. Tako sam, iako potpuno savladana tremom (ali borim se, borim), ipak uspijela pročitati priču naslovljenu “Zmajevska posla”, u kojoj sam glavne likove (male zmajeve) nazvala po djeci koja su napravila crtani film.
Ovih dana shvatila sam jednu stvar – nije nimalo jednostavno pisati za djecu. No ipak, reakcija publike na kraju je ipak nadmašila sva moja očekivanja.
Veliki vam sretanostavljam.


Post je objavljen 23.04.2008. u 14:49 sati.