Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Radovi na mostu od rujna do svibnja.

Smokva"Predviđeno je da radovi na rekonstrukciji mosta u Ždrelcu započnu u rujnu ove godine nakon završetka preuređenja makadamskoga puta od crkve Gospe od sniga do otočne magistrale na Ugljanu, koji započinju 15. lipnja i trebali bi biti završeni 15. rujna. Most bi se trebao u promet pustiti 15. svibnja sljedeće godine.

Produbljenje i proširenje kanala Mali Ždrelac, koje započinje u srpnju, trebalo bi biti završeno do travnja 2010. godine godine. Dio radova već je započeo sanacijama i dogradnjom pristaništa u Ždrelcu i u Ždrelašćici u kojima će pristajati putnički brod dok se mostom Ugljan-Pašman ne bude moglo prometovati.
...
Sam prolaz proširit će se sa sadašnjih 20 metara na 56 metara. Kako bi se prolaz mogao proširiti potrebno je pomaknuti dva središnja potporna stupa mosta. Stari betonski luk mosta također će se skinuti, a umjesto njega ugradit će se novi čelični luk koji će biti viši od postojećega."
eZadar

60 milijuna za podizanje mosta jedan metar, produbljenje kanala 1m i proširenje sa 20 na 56m. Bilo bi puno jeftnije da samo prodube postojeći drugi kanal. Tako bi imali dva jednosmjerna kanala i veću sigurnost za manje barke.

Povezano:
- Nastavak radova na proširenju kanala Mali Ždrelac
- Most se otvara 20.lipnja 2009.
- Zatvaranje mosta i kanala Mali Ždrelac
- Odgoda radova na mostu i kanalu
- Rekonstrukcija mosta Ždrelac 2008.
- Proširenje plovnog puta i rekonstrukcija mosta


Post je objavljen 22.04.2008. u 19:07 sati.