Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oneloveonelife

Marketing

POŠTOVANJE...ili zašto nešto ne mogu...ili partnerski odnos...

Image and video hosting by TinyPic
Your body is your vehicle for life. As long as you are here, live in it. Love, honor, respect and cherish it, treat it well, and it will serve you in kind.”
Suzy Prudden

Poštovati svoje tijelo znači postupati prema njemu sa velikim poštovanjem i ophoditi se prema njemu sa istom pažnjom koju bi dala bilo kojem drugom dragocjenom i nezamjenjivom objektu. Naučiti poštovati svoje tijelo je od životne važnosti.
Kada poštuješ svoje tijelo, ti si s njim u partnerskom odnosu. Postaješ uzemljena u svojem fizičkom tijelu i sposobna da izvučeš dobrobit iz svega što ti ono ima za ponudit. Poštovanje donosi obostranu energiju. Tvoje tijelo će poštovati tebe kada ti poštuješ njega..
Odnosi se prema svome tijelu kao prema nečemu vrijednom poštovanja i ono će ti uzvratiti. Zlostavljaj ga i ignoriraj i ono će se slomiti na razne načine dokle god ne naučiš lekciju o poštovanju.

Naravno, svako tijelo je drugačije.
Svaka osoba ima specifičnu formulu koja djeluje samo za tu osobu, ali nije li izazov pronaći tu formulu?!
Tvoja je odgovornost da se upoznaš sa individualnim zahtjevima i potrebama svojeg tijela. Niti jedna dijeta nije djelotvorna za sve, niti itko spava ili vježba na upravljanje.
Pravo poštovanje dolazi od otkrivanja što tvoje tijelo treba da bi funkcioniralo na najboljem nivou, i kada to otkriješ onda se treba potruditi da uistinu i ispuniš njegove potrebe.

Image and video hosting by TinyPic

Ukalupljivanje u masu je ponekad puno lakše nego poštivati svoja ograničenja. Ponekad se uklopiti u društvo je uredu sve dok ne kompromitiraš osobne potrebe svoga tijela (koje su unikatne). Ako znaš da tvoje tijelo ne podnosi neku hranu (moje recimo ajvar), koju ti međutim strašno voliš jesti (..ajvar), koliko puta ćeš kompromitirati ili zanemariti njegovu istinu (da mu ajvar škodi) prije nego naučiš poštivati njegove granice? Ne previše.. za svoje vlastito dobro.

Slušaj svoje tijelo i njegovu mudrost; ono će ti reći što mu je potrebno ako ga pitaš, saslušaš i ako ti je stalo..
Nije li to kao partnerski odnos, ha?
Učimo od svoga tijela... Svatko svoju osobnu legendu.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 22.04.2008. u 11:47 sati.