Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/adriaticstar

Marketing

Naomi i Bale, naljepši na svijetu


Otkriven je Sveti gral industrije mode i ljepote. Napokon su izračunali kriterije ljepote za superatraktivne žene i muškarce. Struk žene mora biti za 1/3 manji od kukova.

Image Hosted by ImageShack.us


Poljski su se znanstvenici odmakli od klasičnih ideala ljepote i, umjesto toga, fokusirali su se na dimenziju dijelova tijela u odnosu na visinu i indeks tjelesne mase.

Iako se na prvi pogled čini začuđujućim, presudnim su se pokazale dvije mjere: opseg bedara i 'mršavost' listova.

Znanstvenici s poljskog sveučilišta u Gdanjsku proučavali su odlike 24 finalistica u nacionalnim izborima ljepote, uz odlike drugih 115 žena. Oni tvrde da klasični kriteriji kojima se utvrđuje ženska privlačnost (težina, visina i mjere kukova) nisu oni ključni koji tvore razliku između superatraktivnih žena i onih ostalih.

Njihova studija, prenosi Monitor, pokazuje da je prosječna superatraktivna visina 175 centimetara, sa strukom koji je 76% prsa i 70% kukova.

Image Hosted by ImageShack.us


Najbliže idealu je Naomi Campbell, jer bi, prema njima, superžena trebala imati struk za trećinu manji od kukova i tri četvrtine od mjere poprsja, te duže noge i tanje bokove od prosječne žene.



Prema njihovim kriterijima, savršeni muškarac bi pak bio Christian Bale - viši od 180 centimetara, s nogama koje su iste duljine kao i gornji dio tijela. Taj podjednaki omjer noge-tijelo čini ga naizgled mišićavijim, zbog čega je idealni indeks tjelesne mase veći za muškarce nego za žene.

Image Hosted by ImageShack.us


"Atraktivnost ženskog tijela je jedan od najvažnijih faktora u muškoj selekciji partnera suprotnog spola, a izračunavanje fizičkih mjera koje su ključne za ocijenu atraktivnosti su temeljne za psihologiju evolucije", smatra Leszek Pokrywka, koja je vodila studiju.


Post je objavljen 19.04.2008. u 09:18 sati.