Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Imali veći i duži post od ovog?

Nakon brojnih posjeta, raznih izleta, pokušavamo se organizirati kako bi naš blog i dalje funkcionirao. Vrijeme leti te je sve više događaja na kojima sudjelujemo. Malo smo kući, a i kad smo tu, dnevni ritam nas gazi. Zato će ovo biti rekorderski post, s rekorderskom fotogalerijom... Naoružajte se strpljenjem! sretan

Prije svega, već smo pisali kako smo proslavili polovicu boravka u novicijatu. E sad slijedi izvedba "Večeras je naša fešta" koju smo tad pjevali:




Sutradan poslije proslave šestog mjeseca, uoči Uskrsa, otišli smo na duhovne vježbe u Colle don Boscu. Tijekom svih dana našeg boravka u don Boscovom zavičaju pratilo nas je prekrasno vrijeme te smo mogli uživati u prekrasnoj prirodi. Dio ugođaja vidjet ćete u fotogaleriji. Susreli smo subraću s kojom smo proveli prva dva mjeseca našeg boravka u Italiji te dragog nam don Luigia Basetta, ravnatelja zajednice, koji nas je ohrabrio i poželio uspješan nastavak novačkih dana.

Nakon posjeta raznih formacijskih skupina te Velikog Tjedna u kojem smo sudjelovali u raznim službama i bili na ispomoći svima i svugdje, a ponajviše biskupu, jedva smo dočekali uskršnje blagdane da se barem malo odmorimo i napunimo baterije. No, od odmora ništa... crycrycry

Uskrs smo proslavili u zajednici te smo se već pripremali za Uskrsni ponedjeljak kada smo sami kuhali i spremali ručak. Svatko je doprinio svojim znanjem i umjećem. Mi, Hrvati, smo na izričitu želju Fabija, novaka provincije Venetto (Venecija i njena okolica), napravili palačinke koje su bile pravi uspijeh. Fabio je palačinke prvi put probao za boravka na otoku Murteru prigodom posjete rodnog kraja don Mihovila Kurkuta, mladog salezijanca koji djeluje u Fabijevom rodnom gradu Schiu. Kakve su uistinu naše palačinke ne možete probati ali slike ćete vidjeti u fotogaleriji.

Posljepodne smo posjetili stariju subraću u zajednici "Andrea Beltrami" gdje se nalazio i član naše zajednice gospodin Giulio. Naime, gospodin Giulio je tamo otišao na oporavak. Dočekao nas je uvijek veseli ravnatelj don Giovanni te smo proveli ugodno poslijepodne u igranju tombole, druženju i molitvi. Kako je Vrhovni sabor Družbe bio u tijeku, vijest o izboru tj. potvrdi dosadašnjeg Vrhovnog poglavara don Pasquala Chaveza saznali smo tokom našeg mjesečnog izleta na Velikoj stijeni udaljnoj par sati hoda od naše kuce.
Nakon što smo zahvalili Gospodinu na don Chavezu, nastavili smo naš izlet.

U fotogaleriji se nalazi i kratki prikaz slika sa biskupijskog susreta za mlade koji se mjesečno održavaju u novicijatu. Ovaj mjesec su i završili... ali je ovaj susret bio i najkreativniji...

Dva dana nakon stigla je bomba vijest iz Rima. Vrhovni poglavar don Pasqual je potvrdio svoj dolazak na naše prve zavjete u rujnu u Colle don Bosco. Val radosti preplavio je kuću. Onima koji su nam to javili zahvajujemo se još jednom kao i na njihovoj posredničkoj ulozi. wave

Nakon nekoliko dana stigla nam je u posjet velika grupa Maltežana. Posebno je radostan bio Robert kojem su u posjet došli prijatelji i majka koja se zadrzala par dana u posjetu novicijatu. Nakon Maltežana stigla je grupa Njemaca koji su uspijeli poraziti u neizvjesnom nogometnom meču novake na domaćem terenu.

Kratko, ali prekrasno bilo je hodočašće u Annecy, grad svetog Franje Saleškog. Naš vodič bio je don Gianni Ghiglione koji nas je na poseban način uveo u duhovnmost i osobu sveca po kojem smo dobili ime. Interesantna je činjenica kako sv. Franjo Saleški i danas svojim porukama donosi svježinu u duhovnom životu. Jedna od poznatih činjenica je i kako je sv. Franjo osnovao kontempletivni red časnih sestara nazvane sestre Pohoda Marijina. Ovo napominjeno za one koji nisu upoznati da ove časne sestra postoje i djeluju u Zagrebu gdje je poznata kapela Corpus Domini (24-satno klanjanje pred Presvetim; pored kazališta Trešnja). Naravno da smo molili i zanjih i za njihova nova zvanja. Na povratku smo posjetili i Tamie, trapističku opatiju gdje smo sudjelovali na večernjoj molitvi. Susreli smo i magistra novaka te smo se razveseli vidjevši i mlada lica među trapistima koji su posvjedočili kako je kontemplativni život jednako izazovan i aktualan danas kao i prije tisuću godina. Da ne zaboravimo. Ekonom je kupio i nekoliko kolutova poznatog sira "Trapista" kojeg smo već konzumirali. njami

Kroz mjesec travanj bili su predviđeni brojni susreti. Ali prije toga, na prvi travnja proslavili smo Danijelov 25.-ti rođendan. I od toga malo slika ima u fotogaleriji. Naše privatno slavlje smo obavili nešto kasnije. yes

Posljednja aktivnost prije ovog posta bio je tjedan animacije župe Buriasco. Kroz čitav tjedan animirali smo župnu zajednicu, prije svega mlade i djecu te s njima molili za nova duhovna zvanja. Bilo je predivno iskustvo raditi s mladima a i onima nešto manje mladima. Svakako nas oduševila pastoralna aktivnost župe koju vodi dijeceznaski svećenik don Massimo Lovera. Posebna zanimljivost tog tjedna je bio i naš prvi samostalni koncert gdje su se osim talijanskih, pjevale i po jedna malteška, ukrajinska i hrvatska pjesma. Ovaj put to je bilo "Gospodin slavno uskrsnu" u izvedbi svih novaka. Žao nam je što s te prigode nemamo niti jednu sliku, ali potrudit ćemo se video zapis staviti na blog.

Inace taj vikend u novicijatu smo ostali samo mi stranci jer su Talijani išli kući radi ispunjavanja građanske dužnosti - glasanje. O njihovim političkim raspravama nećemo ovaj put... bang

Naravno, sve ne prolazi tako lako pa je došlo i do provjere znanja petog poglavlja Konstitucija. Ovaj put ispit nismo pisali već smo ga napravili u obliku Kviskoteke. Tri grupe su se borile osvojiti što više bodova. Na kraju svi izjednačeno po 14 bodova... pravedno!

U našoj župi Duha Svetoga započeli smo formaciju animatora. Svi koji smo sudjelovali u formaciji ostali smo pomalo iznenađeni stanjem animatora što je u nama probudilo još veći apostolski žar.

Prošli tjedan posjetu je bila i Ivanova sestra Danijela zajedno dvojicom njegovih prijatelja Sandro i Bero. Njihovim dolaskom došao je malo i duh Hrvatske, posebno u vidu slastica. Mestro je posebno pohvalio baklavu.
Zadnju večer prije polaska pripremljena je malena fešta. Danijela je uz pomoć hrvatskih novaka ispekla oko pedesetak palačinki koje su u tren nestale. Hrvatska delegacija se pjesmom zahvalila zajednici na svemu te su nakon četiri dana boravka u Pinerolu krenuli prema Domovini.

Hvala Bogu, gospodin Giulio je završio svoj boravak na oporavku te se vratio kući. Njegova radost, a pogotovo ona od pčela zbog njegovog dolaska pogledajte u fotogaleriji. S odlaskom jedne stare matice iz košnice, dio roja pčela se s njom preselio na obližnje stablo. Stoga je Davidova ekipa hitno išla u spašavanje odbjeglog roja te su cijelo poslijepodne, uspješno, vratili roj u novu košnicu. Samo je jedna pčelica poljubila Davida; ništa strašno! Tu njihovu hrabrost, ali i ovu predivnu pojavu u životinjskom svijetu smo također popratili slikama.

Eto, nakon vaše predivne strpljivosti, objavljujemo kraj ovog posta s informacijom kako je završio Vrhovni Sabor Družbe te smo u iščekivanju Sastanka provincijala u novicijatu, gdje s nestrpljenjem iščekujemo i našeg Provincijala.

Foto MEGA galeriju pogledajte >OVDJE<. Upozoravamo vas da se i ovdje naoružate strpljenjem.

Nakon svega, sigurno vam je nešto promaklo, pa savjetujemo još jednom pročitati!!! nonononoheadbangheadbangheadbangheadbangbangbangbangbang

Naravno, šala! thumbupwavewavewavewave



Post je objavljen 19.04.2008. u 17:16 sati.