Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/giasnape16

Marketing

***6.poglavlje***

-Veoma dobro Miss Gray.10 bodova za Gryffindoor-rekla je McGonagall dok smo dobijali naše eseje koje smo predali još prošli tjedan.
-Michelle gdje je Nell?Napisala sam na papir i prebacila ga preko Draca i Harrya ravno Michelle u krilo.Nakon minute mi je stigao odgovor da je u bolnici.Udarila ju je munja?
-Munja?-pomislila sam i tada se Hermiona javila
-Da munja.Jučer je grmilo.Nisi bila tu-šapnila mi je Hermiona
Razmišljala sam o tome nekih 15 minuta.Zapravo razmišljala sam o pismima i Sayleru.Draco mi zapravo nije ni rekao tko je on.Nakon preobrazbe sam sa otišla Nell u bolnicu.Sestra nije bila tamo,a ona je stajala u ružičastoj spavaćici kraj prozora pišući nešto u neku crnu knjigu.
-Nije valjda da učiš-rekla sam joj prilazeći.Spazivši me brzo ju je zatvorila i sa nekim smiješkom rekla:
-Ne,nešto sam čitala.
-Otkud ti da si me došla posjetit-upitala je vraćajući se nazad u krevet.
-Čula sam da te je udarila munja,pa me zanima tvoja verzija događaja-
-Išla sam Snapu zbog dogovora oko nekog napitka i odjednom sam se srušila.Starz mi je rekao da me udarila munja.-sad sam ga tek skužila.Ušao je i pozdravio Nell.Također i mene.Nismo nikad bili u nekim dobrim odnosima,ali smo znali popričat
-Vas dvoje ste zajedno?-upitala sam
-Da od jučer.-reče Starz sa osmijehom od uha do uha
-Baš mi je drago.I ako nešto trebaš reci.-
-Tnx Gia,uskoro izlazim.-pozdravila sam se i otišla na Napitke.Kasnila sam 15 minuta,ali me nisu ni opazili osim Hermy i Harrya.
-Gdje si ti?-upitala me Hermiona kad sam sjela kod nje u zadnju klupu.Izvadila sam pribor i počela radit Višesokovni napitak.
-Nema Snapea danas .Predaje nam Sasha Monovri.-rekao je Harry.Nisam ništa znala o njemu.Pomalo sam se brinula.A ništa nisam znala ni o Sayleru.

Prošao je i 9. i 10. mjesec i došao je i 11.Kiše su padale svaki dan.Niko nije izlazio,a profesori su nas zatrpali testovima.Jednom dok sam sjedila u knjižnici učivši Povijest magije i pokušavajući napisati zadaću iz Proricanja(svoj san i opisati ga) čula sam jako poznat glas ,ali se nisam mogla kome pripada.Okrenula sam se i vidjela visoku djevojku plave kosu.Nosila je bijeli gornji dio trenerke i vojničke hlače.Odmah sam ju prepoznala.
-Sihaja!-viknula sam i plavokosa ljepotica se okrenula.Tako smo ju uvijek zvali jer su svi dečki ludili za njom.Ja sam njena rođakinja,a ona je kći Lorda Voldemorta,no nije uopće kao on .Zato je i pripala Gryffindoru.Izgleda da me nije odmah prepoznala.Došla je do mene i upitala:
-Da,trebaš nešto?-
-Pa jel ti mene ne prepoznaješ.Gia Aurora Scarlett Snape-rekla sam .Gledala je par sekudi i napokon se sjetila.
-O Gia!!Otkud ti u Hogwortsu-upita me
-Pa ujak me prebacio ove godine.A ti?-
-Htjeli smo se prebaciti,ali zasad nije dobro počelo.-reče
-Zašto?-
-Svi imaju neka mišljenja o meni i Legolasu jer nam je otac Voldemort.Posebno Potter-reče pomalo tužno
-Ne brini ja ću razgovarati sa njim,ako hoćeš-
-Ne treba,rješit ću to sama.-
-Kasnije kad sam se vratila u spavaonic uzela sam ona pisma i odlučila ih pročitat.Otvorila sam prvo pismo i krenula čitat.

Gia....znao sam da ga nećeš odmah otvorit.Poznajem te kao sebe samog.Zato si dobila tu moć da zacjeliš rane čarobnjacima i čudovištima.No moraću te i jednog dana i ubiti,kao i svu djecu koja imaju moći.Spasićeš ih jedino ako otkriješ tko sam ja!
Sayler


Kad sam ga pročitala samo se zapalilo.Uzela sam drugo u strahu da nije još gore.

Draga Gia
Nemoj misliti da sam te napustio.To nikada.Možda sam se nekada ponašao da te ne volim i da si odbačena,ali to nije bila istina.Nisam mogao trpiti da me podjećeš na moju sestru koju sam mrzio najviše na svijetu.Nisam mogao ni trpiti da si sa onim Jamesom koji me podjseća na mog najvećeg neprijatelja...Jamesa Pottera.Iako je mrtav proganja me kroz onog Pottera i Jamesa.Vratiću se jednog dana.Otkrij tko je Sayler.Vratićeš i mene i Jamesa.
Severius Snape


Počela sam plakati.Nisam htijela,ali išle su same i nisu se mogle zaustaviti.Tako sam i zaspala.Sljedećih dana mi se nije dalo ništa raditi.Nell je izašla iz bolnice i napravila zabavu,ali mi se nije dalo ići.Otišla sam u sovinjak i počela plakati opet.Čula sam nečija korake te brzo obrisala suze i ostala okrenuta leđima.
-Gia,si dobro?-upitao me Starz
-Nisam ,ali ne želim te umarati problemima-rekla sam mu sa teškom mukom da opet ne počnem plakati.Ne želim da se ruga jednoj Slytherinki koja plače.No nisam mogla tako lako ignorirati ujakovo priznanje da je mrzio moju majku i da je moj James možda nešto u rodu sa Harryem, a uskoro ću i umrijet jer ne znam kako da otkrijem Saylera.
-Starz sve je u redu.Malo me brinu ispiti.Zato sam rekla da nisam u redu.Ništa ne brini-rekla sam naravno lažući.
-Ok,ideš sa mnom?-rekao je
-Ostaću još malo tu,pa ću doći-nasješila sam se.
Poslije 10-ak minuta čula sam opet korake,ali i plač.
-Hermiona?-upitala sam
-Prekinula sam sa Dracom!-viknula je plačući i zagrlila me.
-Zašto?-upitala sam ne vjerujući svojim ušima
-Zadnjih mjesec dana se jako promjenio.Stalno priča kako će odati Armiju,da želi u Smrtonože i da mrzi sve mutnjake,da će ubiti ravnatelja-pričala je sa jecajem
Nisam mogla vjerovati.Sad se vidjelo njegovo pravo lice.
-Moramo reći Harry.Hitno-rekla je sjetivši se upravo.Poslala sam patronusa sa porukom da će Draco sve otkriti i da brzo promjene lokaciju.Čim sam ga poslala,čula sam Expeliarmus i štapići su nam odletjeli u ruke.....Draca Malfoya.
-Ajmo sad,idete samnom.I bez trikova jer ćete nastradat.Ozbiljan sam-rekao je dok smo nas dvije drhtale od straha


Evo napokon posta.Sihaja i Straz su ubačeni u likove i spominju.Nadam se da vam se sviđa post i da nije kratak.I promise ,pisaću češće

Post je objavljen 19.04.2008. u 13:50 sati.