Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Hrvatska postala zemlja koja sudjeluje u očuvanju mira u svijetu

Državni tajnik Ministarstva obrane Željko Goršić, uz nazočnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Josipa Lucića, primio je danas načelnika Glavnog stožera Republike Estonije general pukovnika Antsa Laaneotsa.

Državni tajnik Goršić zahvalio je na angažmanu Estonije u mirovnoj misiji u Hrvatskoj ali i našoj regiji, istaknuvši kako je Hrvatska u kratkom roku, od zemlje primateljice mirovnih snaga, postala zemlja koja sudjeluje u očuvanju mira diljem svijeta, objavio je MORH.

Načelnik GS Estonije Ants Laaneots rekao je da je Hrvatskoj brzi put do punopravnog članstva u NATO-u osiguran, istaknuvši kako je Hrvatska na summitu te organizacije u Bukureštu dobila bezrezervnu potporu svih članica NATO-a.

Na sastanku je istaknuta mogućnost suradnje u školovanju kadrova ali i razmjeni iskustava iz međunarodnih misija između estonske vojske i OS RH.
Estonija u mirovnim misijama sudjeluje od 1994. godine, a danas ima približno jednak broj pripadnika u misijama kao i Hrvatska, stoji u priopćenju Ministarstva obrane RH.

Post je objavljen 18.04.2008. u 17:22 sati.