Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Gruzija traži NATO pomoć zbog ruskog "prijateljstva" s Abhazijom i J.Osetijom

Potpredsjednik gruzijske vlade i ministar za euro-atlantske integracije Georgij Baramidze došao je u Bruxelles kako bi razgovarao s dužnosnicima NATO-a i EU-a o ruskom potezu s ciljem uspostave što boljih veza s gruzijskim separatističkim regijama Abhazijom i Južnom Osetijom.

Baramidze se sastao sa zamjenikom glavnog tajnika NATO-a Claudiom Bisognierom koji je ponovio poziv NATO-a Rusiji da poništi mjere za uspostavu odnosa s otcjepljenim gruzijskim regijama, rekao je glasnogovornik Saveza.

Baramidze će također razgovarati s veleposlanicima nekoliko članica NATO-a i s povjerenicom EU-a za vanjske poslove Benitom Ferrero-Waldner. Svrha posjeta je ukazati na situaciju u separatističkim regijama i poteze Rusije, izjavio je jedan dužnosnik gruzijske misije pri Europskoj uniji.

- Mi ne tražimo vojnu potporu nego podršku cijele međunarodne zajednice i njezinu osudu poteza Rusije koji potkopava suverenitet Gruzije - istaknuo je gruzijski dužnosnik.

Ministarstvo vanjskih poslova Gruzije optužilo je jučer Rusiju da želi pripojiti gruzijske separatističke regije Abhaziju i Južnu Osetiju nakon što je Moskva u srijedu objavila da će ojačati veze s tim regijama. Gruzija smatra da su potezi Rusije motivirani njezinom željom da spriječi pridruživanje Gruzije NATO-u.

Post je objavljen 18.04.2008. u 17:10 sati.