Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neasims2

Marketing

Zidovi s lukovima

1.Prvo je potrebno postaviti temelj za luk.Koristi se neparni broj kockica temelja (u ovom primjeru 7)
2.Postave se temelji buduće kuće.Pazide da temelji kuće budu spojeni sa temeljem luka.Prazan prostor u sredini (pogledaj sliku) je budući ulaz,odnosno mjesto za stube (kasnije se brišu temelji luka pa ovo ima više smisla)
3.Kao dodatnu pomoć za bolju preglednost možete odvojiti temelje luka i kuće na način da postavite na njih ploćice ili tepih u različitim bojama kao na slici (također i ispod temelja)
4.Sada se dodaju zidovi.Dodajte prvi zid skroz naokolo kuće tako da bude zatvorena.Dodajte zid i s prednje strane za luk (na temeljima iz 1.koraka)
5.Dodajte drugi kat na način da zidove postavite kao u predhodnom koraku,uključujući i zid za luk
6.I opet radi bolje preglednosti oboje se temelji luka s 2 vrst pločica.Različite boje stavite na 2 rubne kockice temelja luka. Uključite prozor za šifre i upišite
boolprop constrainfloorelevation false.
Izaberite opciju „terrain up“ (podizanje razine terena) i izaberite najmanju. Na ovaj način se mijenja oblik zida.Počima se od rubnih kockica temelja luka koje se podižu 8puta,zatim sljedeća kockica do se podiže 12puta,a središnja 14puta (pogledaj sliku).Ovo možete mijenjati ovisno koliku visinu luka želite i ovisno o izabranoj duljini,samo pazite da je luk simetričan.
7.Podignite zidove da vidite što ste dobili (pogledaj sliku)
8.Obrišite temelje luka.Ugasite šifru "boolprop constrainfloorelevation true"
9.Nakon ovoga kuća će izgledati čudno,ali i to ćemo riješiti. Uzmite alat „flatten terrain“ (za izravnavanje terena) i povucite ga preko cijelog drugog kata (pogledaj sliku)
10.Izbrišite pločice koje ste koristili za bolju preglednost ispod temelja luka i opet koristite alat „flatten terrain“ za izravnavanje dijela koji se iskrivio
11.Stavite fasadu na kuću (koristite uzorke bez pruga ili kockica jer će vam u suprotnom izgledati čudno)
12.Dodajte vrata,prozore,pristupne stube….i to je sve-dobili ste jedinstvenu kuću.
Nadam se da vam se sviđa i da ste zadovoljni






Copyright © NeaSims2, 2008.
Zabranjeno kopiranje i objavljivanje posta na drugim blogovima. Dopušteno jedino ako se napiše da je s ovog bloga i doda moj link. U protivnom obavještavam administratora





Post je objavljen 18.04.2008. u 12:25 sati.