Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Frontiere(s) (2007)

(r: Xavier Gens)

Image Hosted by ImageShack.us

Francuzi ponovno rasturaju!
Nakon odličnog Inside aka Ŕ l'intérieur (2007) i Sheitana (2006) - o kojem isto uskoro - evo i još jednog ultra nasilnog i gorefestatičnog horrora Frontičre(s)! Scenarist je za podlogu uzeo standardnu priču a la Teksaški masakr motornom pilom, dodao tu nešto kritike vladajuće desne struje koja polako preuzima vlast u Francuskoj, naciste, kanibalizam, hrpu referenci na stare kultne naslove te nekoliko fenomenalnih krvavih scena koje će vam još dugo ostati u sjećanju nakon završetka filma.

Image Hosted by ImageShack.us

Ima tu svega: puštanja krvi tipu obješenom kao svinja, rezanju tetiva iznad pete, što je meni jedna od najgorih scena u filmovima uopće, gotovo izjednačena sa vađenjem očne jabučice, tu je rezanje tipa sa cirkularnom pilom, zatvaranje u nekakvu tlačnu komoru, odgrizanje vratne žile kucavice... ma toliko je tu lijepih scena da ih se sad ni ne mogu svih sjetiti. Fenomenalno!

Image Hosted by ImageShack.us

Frontičre(s) je definitivno jedan od najboljih horrora svih vremena. Gotovo pa savršen - smeta me jedino ono što ja zovem "drkanje sa kamerom" scene gdje se bržim pokretima kamerom želi naglasiti napetost ali dovodi samo do toga da ja gledam u zid pokraj tva dok ne prođe. Srećom to je slučaj samo na početku dok se radnja ne zagrije...

Zaključak:
Još jedno ugodno iznenađenje iz Francuske i svakako jedan od filmova koji mora pogledati svaki ljubitelj horrora i nasilja na filmu.

Ocjena: 9/10



Sad ću morati pogledati i Hitmana (2007), čisto da vidim kako se redatelj snašao u zemlji snova.





Post je objavljen 16.04.2008. u 22:29 sati.