Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/fericancinet

Marketing

Dobrodošli na blog fericanci.net

Putem ovog bloga htio sam Vam skrenuti pažnju na mjesto Feričance i na Nezavisni portal Feričanci, koji Vas informira o događajima vezanim za mjesto Feričance i područje Općine Feričanci.

Općina Feričanci ima površinu od 45,9 km2, a prema popisu stanovništva 2001. godine imala je 2.418 stanovnika i 849 kućanstava u 4 naselja : Feričanci, Valenovac, Vučjak Feričanački i Gazije.

Područje Općine Feričanci se nalazi u zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije, na geoprometnom položaju koji karakterizira važan cestovni pravac ( državna cesta D-2) koji od Varaždina, preko Virovitice, ide prema Osijeku.
Izvor: Općina Feričanci

Feričanci su mjesto poznato po feričanačkoj frankovki koja se proizvodi u podrumima feričanačke vinarije Feravino. Ratarstvo i stočarstvo je također grana proizvodnje kojom se bave mještani Feričanaca.

U središtu sela nalazi se Crkva Sv. Duha sagrađena 1803 godine dok je župa osnovana davne 1777. Godine. Danas je Feričanačka crkva Sv. Duha jedan od najljepših spomenika kulture ovoga kraja. (1801.-03., donator I. K. Mihalović).
Crkva posjeduje rokoko monstrancu i rokoko kalež iz 1742., urešen sličicama u emajlu. Ispred crkve je rustični kip Sv. Florijana (1869).

Od spomenika kulture važno je navesti i Kuriju Veleposjednika Mihalovića koja je sagrađena u 17 stoljeću. Općina Feričanci prodala je Kuriju Nexe grupi.

Nogomet je sport kojim se bavilo najviše feričančana pa je tako 1927. Godine osnovan nogometni klub koji djeluje i danas pod imenom NK Fešk i natječe se u 4. HNL istok.

Prvi nezavisni portal fericanci.net nastao je prije godinu dana i putem svojih suradnika objavljuje vijesti i događaje vezane uz Feričance i Općinu.
Portal uspješno surađuje sa raznim portalima: javno.hr - posao.hr - djurdjenovac.hr - djurdjenovac.com

Sponzor portala je: ITcabi.net i portal hrvati.com

Posjetite portal fericanci.net i upoznajte mjesto Feričance i njegovu okolicu.
Posjetite nas opet.

Post je objavljen 14.04.2008. u 14:55 sati.